Sport

Handbal feminin. Liga Campionilor. Brest - SCM Rm. Vâlcea 28-21 (12-12)

Campioana României, înfrângere la debutul în grupele Ligii Campionilor

SCM Rm. Vâlcea a pierdut primul meci din noul sezon de Liga Campionilor, scor 21-28 pe terenul lui Brest

SCM Rm. Vâlcea a fost învinsă cu scorul de 28-21 de Brest Bretagne, în meciul de debut în noul sezon al Ligii Campionilor la handbal feminin, Grupa B. Echipa lui Florentin Pera a făcut un joc solid în primele 40 de minute, a şi condus o bună bucată din timp, dar nu a rezistat până la final.

În sezonul trecut, Vâlcea a pierdut ambele partide cu Brest în Liga Campionilor, jocul din Franţa fiind probabil şi cea mai neplăcută experienţă din tot anul competiţional (scor 37-24). Acea diferenţă a fost făcută încă după 30 de minute de Gros & Co (22-9).

Istoria jocului de acum a fost puţin diferită, în sensul că Vâlcea a făcut o primă repriză foarte bună, dar partea secundă a cedat-o destul de clar, la şapte goluri diferenţă.

În minutul 12, tânăra Diana Ciucă a apărat un 7 metri în faţa suedezei Isabelle Gullden, la scorul de 5-5, cu care a reuşit să transmită multă încredere echipei. Au urmat trei goluri consecutive înscrise de Glibko & Co, iar reprezentanta României a dat senzaţia că este capabilă să producă a doua marea surpriză a zilei, după cea realizată de CSKA Moscova cu Gyor (scor 27-27).

Fetele lui Florentin Pera au avut entuziasm în joc, dar nu şi constanţă, astfel că Brest a restabilit egalitatea în minutul 24, scor 9-9. A urmat o partidă destul de echilibrată, în care cele două formaţii s-au schimbat la coducere, dar după o eliminare văzută de Jelena Trifunovic în minutul 40, la scorul de 16-16, totul a mers în favoarea gazdelor.

Brest Bretagne a marcat patru goluri la rând în mai puţin de 5 minute, astfel că moralul vâlcencelor a fost zdruncinat. SCM nu a mai avut puterea să revină, ci doar a rămas la o distanţă de 4-5 goluri până în ultimele minute, când echipa gazdă a accelerat din nou, câştigând la final cu 28-21. A fost şi cea mai mare diferenţă de scor a primei zile.

Brest Bretagne – SCM Rm. Vâlcea 28-21 (12-12)

Brest: Darleux, Toft; Gullden 1, Pop-Lazic 7, Gros 8, Lassource, Loseth 2, Niakate 3, Kobylinska 1, Coatanea 3, Catani, Jaukovic, Mauny 2, Lagattu, Foppa 1, Fofana

Vâlcea: Ciucă, Batinovic; Norgaard 3, Lopez 4, Glibko 3, Trifunovic 2, Nikolic 1, Liscevic 1, Gonzalez 1, Minevskaja, Fernandez 3, Florica, Dăscălete, Aardahl 1, Elghaoui 2, Marin

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...