Monden

#PesteAşteptări - Deviza weekend-ului 22-23 august la cramele din Dealu Mare

Weekend de poveste în Dealu Mare, unde cramele din zonă au fost #PesteAşteptări, întâmpinându-şi oaspeţii cu braţele deschise şi cu vinurile în frapiere. Timp de două zile, pe 22 şi 23 august, iubitorii de vin şi de experienţe inedite au avut ocazia unică de a merge în tururi la cramele membre ale Asociaţiei Dealu Mare. Cu zâmbetele şi entuziasmul la purtător, ei au putut face cunoştinţă cu oamenii din spatele vinurilor şi au mers pas cu pas pe urmele strugurilor, de la viţa-de-vie de unde sunt culeşi, până la barrique-urile sau sticlele unde ajung sub forma licorii bahice.

Vinul transformă 13 în cel mai norocos număr

La doar o oră şi jumătate de Bucureşti, în „patria vinurilor roşii”, 13 crame - număr norocos de această dată - SERVE, Davino, Dagon Clan, The Iconic Estate, Aurelia Vişinescu, Gramofon Wine, Vitis Metamorfosis, Budureasca, Licorna Winehouse, Domeniile Prince Matei, Lacerta Winery, Tohani România şi Apogeum şi-au unit forţele pentru a face din prima ediţie a ”Evadării în Dealu Mare - Weekend-ul cramelor deschise”, una memorabilă. Evenimentul a atras atenţia industriei de profil, iar feedbackul pozitiv privind continuarea demersului îi onorează şi îi responsabilizează, în egală măsură, pe organizatori.

”La prima ediţie am fost 13, pe viitor sperăm să fim mai mulţi. Este primul eveniment de acest gen, unitar, la care am decis să punem cu toţii umărul pentru a contribui la promovarea noastră ca identitate şi ca brand de ţară”, a precizat Dan Burlacu, reprezentant al Asociaţiei Dealu Mare.

Vizitatorii au putut alege din cele trei trasee cu crame pe toate gusturile

Evenimentul a fost gândit sub forma unui festival, iar vizitatorii au avut la dispoziţie trei trasee, cu până la cinci crame pe fiecare traseu. Biletele au fost de două tipuri, fie cu transport asigurat de organizatori, cu autocarul, fie cu maşinile personale. În ambele cazuri s-au respectat intervalele de intrare la crame, în grupuri care să nu depăşească 30 de persoane (am ales să fim mai stricţi decât prevede legea - 50 de persoane outdoor) si au fost asigurate condiţiile igienice şi sanitare necesare pentru ca toată lumea să fie în siguranţă, în contextul pandemiei cu care ne confruntăm.

Vinuri, preparate culinare şi muzică bună - un ”cupaj” de succes

Au fost degustate peste 50 de etichete, de la game entry până la rezerve speciale, care să satisfacă chiar şi gusturile celor mai exigenţi connaisseuri. Fiecare cramă a pregătit cel puţin 5 vinuri, de la must şi spumante de welcome, până la vinuri liniştite albe, rose sau roşii şi chiar vinuri gustate în avanpremieră, direct din tancuri, care abia aşteaptă să iasă pe piaţă. La una dintre crame, am avut norocul să asistăm la sosirea strugurilor proaspăt culeşi pentru spumant, moment spectaculos, pri-mit cu bucurie de oaspeţii noştri.

Pe lângă vinuri din belşug, am avut şi preparate culinare pe măsură, pentru că orice teorie de wine pairing are nevoie de practică. Oaspeţii au savurat platouri de brânzeturi şi gustări, purceluş la proţap, pastramă, gulaş, pe ritmuri de muzică special pregătită, de la rock până la acorduri de jazz şi saxofon. Toate ingredientele au contribuit la o atmosferă de basm, care să le rămână în memorie multă vreme participanţilor.

Peste 200 de oaspeţi s-au bucurat de experienţă, iar 10% din încasări merg către Spitalul din Mizil

În total, în cele două zile s-au vândut peste 170 de bilete, la care s-au adăugat aproximativ 50 pentru invitaţi şi donatori. În total, peste 250 de vizite, inclusiv cei care au avut bilet pentru ambele zile. Pentru că ”Vinul românesc face bine” în continuare, continuăm să susţinem cadrele medicale, direcţionând 10% din valoarea totală a încasărilor către Spitalul din Mizil.

Biletele au fost disponibile pe platforma IaBilet, iar donatorii campaniei #VinCuSolidaritate, iniţiată de Asociaţia Dealu Mare în sprijinul ”Zi de bine” şi Crucea Alb Galbenă, au beneficiat de invitaţii, pe care le-au putut folosi pe oricare din cele trei trasee. Datorită numeroaselor solicitări primite după închiderea vânzărilor, am pus la dispoziţie şi bilete individuale, valabile pentru o singură cramă, care s-au putut achiziţiona direct de la locaţie, în limita locurilor disponibile.

***

Asociaţia Dealu Mare (https://dealu-mare.ro/) a luat fiinţă în anul 2002, iar la finalul anului 2019, cele 13 crame cu recunoaştere şi cu experienţă din regiunea viticolă Dealu Mare s-au unit în jurul unei idei: aceea de a-şi autoimpune creşterea exigenţelor calitative de producţie, cu scopul de a promova mai bine specificul acestei zone. Asociaţia a iniţiat campania #VinCuSolidaritate, în cadrul că-reia s-au vândut pachete speciale cu vinuri, iar un procent din vânzări a mers către Asociaţia Zi de Bine şi Crucea Alb Galbenă. Evadarea din Dealu Mare este primul eveniment de acest gen din România, care a continuat să susţină această cauză umanitară.


Virgil Mandru - TohaniTohaniBudureascaMetamorfosisConac TohaniDagon ClanGramofon wineLacertaLicornaAurelia VisinescuLacerta WinerySERVEThe Iconic EstateLorena Deaconu - Iconic EstateProbă tanc The Iconic EstateSERVEDAVINODomeniile Prince Matei

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...