Administraţie

Până la finele anului, sectorul din Drumul Mănăstirilor din Bărbăteşti va fi finalizat

Drumul Mănăstirilor, sectorul de drum care traversează comuna Bărbăteşti, va pune în valoare şi Mănăstirea Pătrunsa, chiar dacă acest lăcaş de cult nu se află pe drumul principal.

Edilul Constantin Bancau speră să termine în acest an sectorul de drum care îl leagă de comuna Costeşti, după ce au exitat mai multe probleme cu execuţia acestui tronson.

“Ne-am dori ca pe viitor să putem amenaj drum spre Pătrunsa, în prezent la acest lăcaş de cult se ajunge doar pe jos, fie de aici, fie dinspre Păuşeşti Măglaşi. Au existat discuţii şi cu înalţii prelaţi de Vâlcea şi poate că va exista la un moment dat un drum direct spre mănăstire. Este foarte bine că Arhiepiscopul Râmnicului vine ca un suport al demersurilor noastre de a include Pătrunsa pe Drumul Mănăstirilor. Acest coridor care uneşte pracţic zona monahală Horezu de zona Olăneştiului aduce mari beneficii în turism. Este categoric cea mai mare investiţie în turismul monahal din judeţul Vâlcea”, spune Banacu.

„Drumul Mănăstirilor” este cel mai complex proiect de turism din judeţul Vâlcea din ultima perioadă, acesta propunându-şi să unească în mod direct, rutier, mănăstirile Hurezi, Bistriţa, Peri, Jgheaburi, Sărăcineşti, Frăsinei, Ostrov, Cozia, Turnu şi, prin mici ramificaţii, Arnota, Bradu, Pahomie, Iezer, Stănişoara, Berislăveşti, dar şi Surpatele, Govora şi Dintr-un Lemn sau Vârful Romani.

Edilul mai spune că se lucrează la proiectul integrat de gaze naturale împreună cu administraţiile din Costeşti şi Stoeneşti şi că, treptat au revenit turiştii, după pandemie.

“Vreau să spun că week-endurile sunt pline de oameni care vin aici la munte, pe Cheile Otăsăului, Comuna este căutată şi a devebit extrem de atractivă pentru cei care doresc să se mute în mediul rural. Sunt mulţi vâlceni din Râmnic, care s-au mutat aici, care şi-au amenajat casele, chiar de la începutul pandemiei”

Comuna Bărbăteşti se poate lăuda şi cu investiţii private. Este deja cunoscută pentru unităţile medicale private dar şi industrial, în industria de confecţii, la Bărbăteşti există agenţi economici. Edilul din Bărbăteşti spune că odată cu intruducerea gazelor, cu siguranţă numărul agenţilor economici (mica industrie, servicii, turism) vor creşte.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...