La Ţară

Vâlcea: Acţiuni de prevenire şi limitare a infectării cu virusul SARS-COV-2

Pe perioada week-end-ului, având în vedere creşterea continuă a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS-COV-2, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, au intensificat activităţile de informare şi de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, politişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerului Sănătăţii, au desfăşurat activităţi verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Respectarea de către cetăţeni a măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică au reprezentat obiectivul acţiunilor desfăşurate, astfel că au fost verificaţi agenţii economici din centrele comerciale, pieţe, târguri, terase, ştranduri şi cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Vâlcea.

Au fost verificate 251 de societăţi comerciale/terase/restaurante şi alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

De asemenea, acţiunile au inclus verificări în mijloacele de transport în comun fiind controlate 188 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate şi verificate peste 1700 de persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală au fost aplicate 19 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 3500 de lei.

Vă rugăm să conştientizaţi importanţa acestor măsuri în contextul situaţiei epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus.

Astfel, recomandările impuse prin normele legale au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Aceste acţiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea şi siguranţa cetăţenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică, în scopul prevenirii infectării şi răspândirii Sars-CoV 2.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...