Actualitate

Sebastian Fârtat, noul prefect al judeţului Vâlcea

Sebastian Fârtat, noul prefect al judeţului Vâlcea, numit în această funcţie prin HG nr. 639/07.08.2020, a depus astăzi jurământul de învestitură.

Evenimentul a fost organizat într-un cadru restrâns, doar cu reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi cei ai Ministerului Apărării Naţionale din judeţ, şi în sistem de videoconferinţă. În cadrul aceleiaşi şedinţe, secretarul de stat în MAI, Gheorghe Sorescu, a numit şi reprezentanţii Executivului în judeţele Argeş şi Bacău.

Sebastian Fârtat, în vârstă de 34 de ani, a ocupat din decembrie 2019 şi până acum funcţia de subprefect al judeţului Vâlcea şi îi urmează în funcţia de prefect lui Tiberiu Costea, al cărui mandat a încetat, tot prin hotărâre de Guvern, în data de 7 august 2020.

„Prioritatea mea a fost şi rămâne profesionalizarea administraţiei şi creşterea calităţii serviciilor publice, cu accent pe educaţie şi sănătate. Traversăm o perioadă extrem de dificilă. Există o singură cale de a depăşi această criză: aceea ca toate instituţiile implicate direct sau indirect, să lucreze împreună profesionist, fără interese politice şi cu respect faţă de cetăţean. Oamenii au mare nevoie să-şi recapete încrederea în instituţiile statului, să se simtă în siguranţă, respectaţi şi ascultaţi. Un prim pas pentru a recâştiga încrederea în instituţiile statului este transparentizarea actului administrativ. Dacă am învăţat ceva bun în aceste luni de izolare şi de distanţare fizică, este că în on-line se pot efectua numeroase activităţi administrative, astfel încât cetăţeanul să îşi poată rezolva cu uşurinţă problemele. De aceea, îmi doresc ca digitalizarea tuturor instituţiilor să fie extinsă cât mai repede cu putinţă pentru o comunicare eficientă atât cu cetăţenii, cât şi între instituţii. Acesta este unul dintre proiectele la care eu ţin foarte mult şi pe care l-am susţinut şi ca subprefect. Îi mulţumesc domnului premier Ludovic Orban pentru încrederea pe care mi-a acordat-o numindu-mă prefect al judeţului Vâlcea. Este o onoare pe care mă voi strădui să o merit. Nu în ultimul rând, îi mulţumesc domnului prefect Tiberiu Costea. Au fost câteva luni în care am făcut echipă bună la Prefectura Vâlcea şi în care am învăţat multe de la dumnealui. Îi doresc sincer mult succes în tot ceea ce şi-a propus să facă în continuare”, a transmis noul prefect al judeţului Vâlcea după depunerea jurământului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...