Actualitate

97 de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, internate în spitalele dedicate din judeţul Vâlcea

Conform datelor centralizate de către DSP Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până la această dată, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate 387 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (şase fiind diagnosticate în ultimele 24 de ore). Dintre acestea, 56 au fost declarate vindecate şi 11 au decedat.

La momentul actual, în spitalele dedicate din judeţul Vâlcea sunt internate 97 de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2.

La secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea se află internate în prezent două persoane.

De asemenea, în prezent, în judeţul Vâlcea, sunt trei focare în centre rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (Zătreni – 104 cazuri pozitive, Bistriţa – 22 de cazuri pozitive şi Lungeşti – 16 cazuri pozitive).

Alte şase focare sunt la agenţi economici din judeţ.

Totodată, au fost dispuse măsuri urgente în cadrul unei grădiniţe cu program prelungit din Râmnicu Vâlcea, unde, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost diagnosticată pozitiv o persoană din cadrul personalului didactic preşcolar. În urma anchetei epidemiologice şi a declaraţiilor angajaţilor, a reieşit faptul că toţi angajaţii au purtat echipament de protecţie şi că nu au fost contact apropiat cu persoana confirmată.

Numărul total de teste efectuate până în prezent este de 9.319, în ultimele 24 de ore fiind transportate un număr de 50 probe către laboratoare în vederea efectuării testelor SARS-CoV-2.

La această dată, pe teritoriul judeţului, 327 persoane se află în carantină la domiciliu. Nu a fost înregistrată nicio solicitare pentru carantina instituţionalizată.

Având în vedere creşterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în judeţ (128 înregistrate numai în ultima săptămână), facem apel la cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-şi proteja propria sănătate, dar şi pe toţi cei din jur. Conştientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum şi îndemnarea în mod respectos a terţelor persoane să poarte mască de protecţie, să păstreze distanţa socială şi să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.

Pentru recomandări şi alte informaţii de interes public privind epidemia de COVID-19 puteţi apela linia TELVERDE - 0.800.800.358, dedicată exclusiv informării cetăţenilor, precum şi la serviciul de permanenţă al Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea - 0758 061 438.

Vă reamintim şi de linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID -19.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...