Monden

Calendar de culoare alb-albastru care va cuprinde 12 pagini A3 cu caricaturile unor fobalişti olteni din zona Băniei

Gogu Neagoe este unul dintre cei mai cunoscuţi caricaturişti din România, iar acum se pregăteşte pentru lansarea unui album special, numit "Calendar 21", în care se vor regăsi şi caricaturi ale unor mari personalităţi din istoria fotbalului din Craiova.

Gogu Neagoe a promis pentru fotbaliştii olteni calendare cu caricaturi, dacă aduc titlul după 29 de ani la Craiova. Gogu Neagoe va organiza şi o expoziţie de caricaturi cu generaţia de aur în holul Stadionul Ion Oblemenco.

Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania UNESCO. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.

Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia.

În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate, în valoare de 15.000 de euro, la un eveniment caritabil pentru copiii cu probleme de sănătate şi săraci.

De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte.

Gogu Neagoe este solicitat în multe cazuri pentru a realiza portrete-robot de către poliţişti şi procurori, dat fiind talentul de a desena după o descriere, fie aceasta oricât de sumară.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...