Actualitate

Se fac demersuri pentru scoaterea traficului de pe DN7 în afara Municipiului Rm. Vâlcea

La solicitarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Consiliul Judeţean Vâlcea va emite Certificatul de Urbanism pentru investiţia „Varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea”, proiect cu o valoare estimată la aproximativ 53 milioane euro.

Traseul viitorului drum, cuprins în Master Planul General de Transport al României, aprobat în anul 2016, va ocoli Municipiul Râmnicu Vâlcea, va traversa comunele Budeşti şi Dăeşti, pentru a face legătura cu DN 7, la Seaca.

„Se fac primele demersuri pentru scoaterea traficului care se desfăşoară pe DN 7 (E81) în afara Municipiului Rm. Vâlcea. Pregătim documentaţia pentru emiterea Certificatului de Urbanism pentru «varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea», un viitor drum care va decongestiona arterele rutiere din interiorul Municipiului Rm. Vâlcea, dar şi al oraşului Călimăneşti, sufocate de traficul de tranzit. Potrivit documentaţiei tehnice, varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea va avea două benzi de circulaţie pe sens, benzi de încadrare, acostamente şi parapeţi de protecţie. Practic, prin realizarea acestei investiţii, nu numai că se vor îmbunătăţi condiţiile de siguranţă în trafic, dar se va reduce atât numărul de accidente, cât şi gradul de poluare în interiorul localităţilor”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...