Sport

SCM Rm. Vâlcea, reunire cu gândul la rivalitatea cu CSM Bucureşti

Florentin Pera, antrenorul formaţiei SCM Rm. Vâlcea, ocupanta primului loc în clasamentul Ligii Florilor MOL, spune că în sezonul viitor formaţia bucureşteană este favorită la câştigarea campionatului.

După 3 luni şi jumătate de pauză forţată din cauza Pandemiei de Coronavirus, fetele de la SCM Rm.Vâlcea s-au reunit, iar antrenorul lor, Florentin Pera este foarte mulţumit de cum au depăşit sportivele această perioadă.

”Ne bucurăm că am revenit la pregătire, ne-a lipsit, a fost o perioadă foarte lungă, fetele au arătat că au fost serioase în această perioadă, au respectat cu stricteţe programul impus de preparatorul fizic” - Florentin Pera, antrenor SCM Rm. Vâlcea.

„Mă bucur să fiu din nou aici, ne bucurăm că am revenit şi că suntem sănătoase. Sperăm să fie un sezon bun. A fost foarte obositoare această perioadă, nu îmi place să stau în casă, îmi place să ies, să mă plimb, să merg la antrenamente, dar din păcate aceasta a fost situaţia şi a trebuit să ne conformăm” - Diana Ciucă, jucătoare SCM Rm.Vâlcea.

“Mi-a fost dor de minge, de handbal, de colegele mele şi de ceea ce făceam eu în fiecare zi şi mă bucur că ne-am întors, că ne începem activitatea şi că suntem cu toţii sănătoşi” - Cristina Florica, jucătoare SCM Rm.Vâlcea.

Pera recunoaşte că sezonul viitor va fi unul aprig disputat între 4 echipe, iar CSM Bucureşti este favorită la câştigarea trofeului.

„CSM cred eu va pleca cu prima şansă având în vedere că beneficiază de cel mai puternic lot şi cel mai mare buget. De asemenea, Baia Mare şi Buzău cred că sunt pretendente serioase la titlu” - Florentin Pera, antrenor SCM Rm.Vâlcea

”Am fi avut şanse să ajungem în Final Four-ul Ligii Campoionilor”

Antrenorul vâlcencelor are şi un mare regret legat de acest sezon! Şi-ar fi dorit ca echipa sa să apuce să evolueze în sferturile Champions League, mai ales că ar fi fost la prima participare în această competiţie.

„Am primit cu supărare această veste, ne-am fi dorit să ne măsurăm forţele cu Metz, cred că aveam o şansă chiar dacă Metz este o echipă valoroasă şi pleca ca favorită. Însă aşa cum era planificat să se joace un singur meci pe teren neutru cred că şansele noastre ar fi crescut, am fi putut să facem un meci mare şi de ce nu să ajungem în ultimul act al competiţiei, în Final 4 al CL” - Florentin Pera, antrenor SCM Rm.Vâlcea.

S-au reunit cu 14 jucătoare

Florentin Pera a avut la primul antrenament 14 jucătoare, care s-au antrenat pe Stadionul Municipal din Rm.Vâlcea, respectând regulile de distanţare socială.

Pe 6 iulie li se vor alătura şi cele trei handbaliste spaniole: Alicia Fernandez, Marta Lopez şi Mireya Gonzalez, în prezent acestea fiind în perioada de izolare la domiciliu. Pera încearcă să le aducă la echipă şi pe cele două jucătoare de la Corona Braşov, Daria Bucur şi Daciana Hosu.

Vâlcencele nu au avut noroc la tragerea la sorţi

Tragerea la sorţi a grupelor Champions League la handbal feminin, ediţia 2020 – 2021 a avut loc la Viena. CSM Bucureşti a fost repartizată în Grupa A, grupă din care fac parte: Metz Handball, Rostov Don, Vipers Kristiansand, Team Esbjerg, FTC Rail Cargo, Bietigheim şi RK Krim Mercator. SCM a fost repartizată în Grupa B unde va da peste Gyor, echipa care domină handbalul continental de câţiva ani. Din grupa vâlcencelor mai fac parte formaţiile: Buducnost Podgorica, Borussia Dortmund, CSKA Moscova, Brest Bretagne, Odense Handbold şi Podravka Koprivnica.

S-a schimbat sistemul de desfăşurare la CL

Odată cu noul format s-a schimbat şi sistemul de desfăşurare a Ligii Campionilor. În faza grupelor se va juca fiecare cu fiecare, tur-retur, fiecare echipă având 14 dispute. Primele două clasate în fiecare serie se vor califica automat în “sferturi“, în timp ce ultimele două clasate vor fi eliminate. Restul echipelor, locurile 3-6, vor juca pentru “optimi“, locul 3 cu 6 şi locul 4 cu 5. Sezonul actual al Champions League a fost anulată din cauza Pandemiei, atât SCM Rm.Vâlcea cât şi CSM Bucureşti fiind calificate în faza “sferturilor.“

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...