Ultima Oră

Misiune de salvare cu final fericit!

Bătrân, găsit de jandarmi şi salvamontiştii vâlceni în Munţii Cozia

Un bucureştean aflat la venerabila vârstă de 80 de ani a avut norocul să fie găsit ieri de către jandarmii montani şi salvamontişti pe muntele Muntinu Mic din Munţii Cozia, în viaţă, după 5 ore de stat în ploaie şi vânt puternic.

Un autoturism aflat pe marginea drumului, ploaia torenţială, o doamnă singură şi în vârstă care plângea în hohote, a determinat un grup de turişti aflat în trecere pe traseul turistic Transalpina – zona Izvorul Tămăduirii, să oprească şi să afle ce s-a întâmplat.

Doamna le-a spus turiştilor că soţul dânsei, un iubitor al muntelui, a dorit să se îndepărteze puţin de autoturism pentru a se bucura în tihnă de peisaj şi de aproximativ 2 ore nu mai sosise înapoi. Întrucât doamna avea o stare tensionată şi telefonul descărcat, turiştii au decis să sune imediat la apelul unic de urgenţă 112.

Apelul care a alertat salvatorii a sosit în jurul orelor 13.00, iar după 3 ore de căutări amănunţite în zonele cu vizibilitate foarte redusă şi prăpăstioase din împrejurimi, bătrânul rătăcit a fost găsit întins pe jos, epuizat şi dezorientat, pe muntele Muntinu Mic, la 4 km de autoturism.

Personalul salvamont i-a acordat primul ajutor şi pentru a-l proteja termic, jandarmii i-au oferit haina de serviciu.

Momentul revederii cu soţia a fost unul emoţionant, atât pentru protagonişti, cât şi pentru salvatori. După ce le-au mulţumit pentru sprijinul acordat, cei doi soţi şi-au continuat traseul spre casă.
 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...