Sport

Handbal feminin. Liga Florilor MOL

SCM Râmnicu Vâlcea are trei sportive în Echipa Sezonului 2019/2020 - cel mai bun pivot, cel mai bun centru şi cea mai bună extremă dreaptă

Asma Elghaoui, Alicia Fernandez Fraga şi Marta Lopez, alese în echipa sezonului recent încheiat în baza voturilor exprimate de antrenorii Ligii Florilor MOL

Antrenorii Ligii Florilor MOL au votat echipa sezonului în Liga Florilor şi topul celor mai bune cinci handbaliste. Ierarhiile au fost alcătuite pe baza opţiunilor exprimate de toţi cei 14 antrenori care se aflau pe banca tehnică la momentul închiderii ediţiei de campionat 2019-2020 (inclusiv Ion Crăciun – Corona Braşov).

Ultimul sezon competiţional a fost cu totul special, având în vedere că a fost întrerupt de pandemia de coronavirus, dar acest lucru nu ne-a împiedicat să tragem câteva concluzii. Conform tradiţiei din ultimii ani, am demarat ancheta pentru desemnarea celei mai bune echipe a campionatului.

Iată cum arată cea mai bună echipă a sezonului 2019-2020:

Portar: Denisa Dedu (CSM Bucureşti)
Portarul echipei naţionale a avut un sezon constant bun, adunând 11 voturi din 14 posibile. Au mai fost nominalizate la această categorie Ana Maria Măzăreanu (Minaur) şi Marta Batinovic (SCM Rm. Vâlcea).

Extremă stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa)
Jucătoarea de la Gloria Bistriţa a avut un sezon destul de solid, în urma evoluţiilor fiind rechemată şi la echipa naţională. Nicoleta Dincă a câştigat „lupta” cu Ana Maria Iuganu, care a pierdut ultimele etape din cauza unei accidentări (6-4 la voturi). Au mai fost nominalizate Andreea Chiricuţă, Ann Grete Norgaard (SCM Rm. Vâlcea) şi Ana Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie).

Inter stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti)
Căpitanul echipei naţionale nu a avut practic rivală, chiar dacă a început să joace doar de la începutul lunii noiembrie. Cristina a primit 13 din 14 voturi, unul ajungând în contul Sorinei Tîrcă.

Centru: Alicia Fraga Fernandez (SCM Rm. Vâlcea)
Centrul naţionalei Spaniei a fost „creierul” echipei Rm. Vâlcea, fiind o jucătoare utilă şi în apărare. Alicia a primit 6 nominalizări, în timp ce Andrea Lekic (CSM Bucureşti) – 4. Pe un post cu multe jucătoare de calibru, au mai primit voturi Kristina Liscevic (SCM Rm. Vâlcea) şi Cristina Laslo (Corona Braşov).

Inter dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău)
Pentru acest post, am consemnat cel mai mare echilibru: 7-7 cu Mireya Gonzalez (SCM Rm. Vâlcea). Şi pentru că trebuia să găsim un criteriu de departajare, am procedat similar ca în cazul „egalităţilor” din Consiliul de Administraţie. Astfel, la „scor” egal, 7-7, votul selecţionerului Bogdan Burcea a avut valoare dublă. Aşadar, Alina Ilie a fost desemnată cel mai bun inter dreapta, premiu venit şi ca o încurajare pentru o jucătoare tânără, pe un post unde naţionala nu are foarte multe soluţii.

Extremă dreapta: Marta Lopez (SCM Rm. Vâlcea)
Un „Speedy Gonzalez” pentru Vâlcea, extrema dreaptă a făcut un sezon foarte solid, motiv pentru care a primit opt voturi din 14. Aneta Udriştioiu (Dunărea Brăila) – 4 voturi, Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare) şi Cristiana Nica (HC Zalău) au fost la rândul lor nominalizate pentru cea mai bună extremă dreapta.

Pivot: Asma Elghaoui (SCM Rm. Vâlcea)
Pivotul tunisian venit de la Gyor a făcut parte din coloana vertebrală a echipei din Vâlcea. În general, a făcut un sezon foarte bun. Au mai primit voturi Dragana Cvijic (CSM Bucureşti), Florina Chintoan (U Cluj), Lorena Ostase (CSM Slatina) şi Georgiana Ciuciulete (Corona), Crina Pintea (CSM Bucureşti)

Best defender: Linnea Torstensson (CSM Bucureşti)
Chiar şi pe final de carieră, jucătoarea din Suedia a fost ca o „stâncă” în defensiva echipei CSM Bucureşti, iar în general adversarele au căutat să atace prin alte părţi, decât acolo unde s-a aflat Linnea. Nu mai puţin de opt antrenori au văzut-o cea mai bună apărătoare. Au mai primit voturi: Oana Bondar (Minaur), Jelena Trifunovic (SCM Rm, Vâlcea), Samara da Silva (SCM Rm. Vâlcea), Crina Pintea (CSM Bucureşti).

Cea mai bună tânără jucătoare U23: Alexandra Severin (HC Zalău)
Jucătoare completă atac – apărare, Alexandra Severin a făcut un salt important la HC Zalău, drept dovadă că a prins şi lotul echipei naţionale. Ea ar fi fost în echipa pentru turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Severin (4 voturi) a câştigat la mare luptă la acest capitol cu Sorina Tîrcă (Corona Braşov), care nu a avut nici jumătate de sezon la dispoziţie, şi Rebeca Necula, care la nici 17 ani a impresionat la U Cluj (ambele cu câte 3 voturi). Raluca Petruş (Gloria Buzău), Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea), Andreea Popa (Minaur) şi Marina Ilie (Rapid Bucureşti) au primit la rândul lor voturi.

Cristina Neagu a fost desemnată MVP-ul sezonului
Pentru desemnarea celei mai valoroase jucătoare, fiecare antrenor a avut opţiunea de a oferi un Top 3, pentru care am oferit următoarele punctaje: locul 1 (4 puncte), locul 2 (2 puncte), locul 3 (1 punct).

Absolut toţi cei 14 antrenori au văzut-o pe Cristina Neagu între cele mai bune trei jucătoarele ale sezonului. Căpitanul echipei naţionale a însumat nu mai puţin de 43 de puncte! Este pentru a doua oară când Neagu este desemnată MVP, după 2018, de când ProSport efectuează această anchetă (sezonul 2016-2017). În 2017, titlul a ajuns la Cristina Zamfir, iar în 2019, la Yuliya Dumanska.

În urma punctajelor, am putut alcătui şi topul celor mai bune cinci handbaliste:

Cristina Neagu a fost urmată de Valentina Ardean Elisei (Gloria Bistriţa)! Şase antrenori au votat-o în Top 3 în acest sezon. „Alice” a evoluat ca inter stânga în cea mai mare parte a sezonului pentru Gloria Bistriţa.

Mireya Gonzalez (SCM Rm. Vâlcea) ocupă locul 3 în topul celor mai valoroase handbaliste ale sezonului 2019-2020. Aşadar, interului dreapta îi poate fi atribuit şi titulatura de cea mai bună jucătoare străină din Liga Florilor. În acest top exclusivist au mai intrat Cristina Laslo (Corona Braşov) – locul 4 şi Andrea Lekic (CSM Bucureşti) – locul 5.

Ierarhiile au fost stabilite după opţiunile exprimate de Florentin Pera, Adrian Vasile, Costică Buceschi, Ovidiu Mihăilă, Neven Hrupec, Horaţiu Paşca, Alexandru Weber, Gheorghe Tadici, Bogdan Burcea, Victorina Bora, Carmen Amariei, Alin Bondar, Gheorghe Covaciu şi Ion Crăciun.

Reaminitim că Federaţia Română de Handbal a decis săptămâna trecută să nu acorde titlul în acest sezon în Liga Florilor. Vâlcea şi CSM Bucureşti erau la egalitate de puncte, iar până la final mai erau de disputat şapte etape.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...