Sport

Handbal feminin. Liga Florilor MOL

SCM Rm. Vâlcea rămâne pe primul loc după închiderea campionatului

Sezonul de handbal din România s-a terminat în Ligile Naţionale fără acordarea de titluri! SCM Rm. Vâlcea merge direct în Liga Campionilor

Consiliul de Administraţie al FR de Handbal a decis să nu acorde titlurile în acest sezon în Ligile Naţionale! Decizia a fost adoptată cu 11-5 la voturi. Hotărârea a fost unitară pentru feminin şi masculin. Argumentul a fost că ambele competiţii sunt organizate de aceeaşi entitate, Federaţia Română de Handbal.

SCM Rm. Vâlcea şi Dinamo au terminat sezonul pe locul 1! „Clasamentul actual” vs „Model norvegian” s-a încheiat cu 9-7 la voturi. În cupele europene se va merge pe clasamentul actual, conform site-ului oficial al Federaţiei României de Handbal, după criteriile intermediare (10-6 la voturi). Aşadar, SCM Rm. Vâlcea merge direct în Liga Campionilor, în timp ce echipa CSM Bucureşti va solicita wild card.

La masculin, HC Dobrogea Sud Constanţa rămâne pe locul 4, iar CSM Bucureşti, pe locul 5, având în vedere că departajarea s-a făcut după criteriile intermediare.

Membrii Consiliului de Administraţie au aprobat ca ediţia 2019-2020 a Cupei României să se desfăşoare în deschiderea anului competiţional 2020-2021, dacă va fi posibil. Nu va mai avea însă nicio însemnătate pentru cupele europene, sezonul 2019-2020.

Handbal feminin: clasamentul pentru cupele europene:

1. SCM Rm. Vâlcea
2. CSM Bucureşti
3. Minaur Baia Mare
4. Gloria Buzău

SCM Rm. Vâlcea, campioana din sezonul trecut, va merge în Liga Campionilor, iar pentru CSM Bucureşti Federaţia va trebui să ceară un wild-card. Minaur Baia Mare şi Gloria Buzău vor juca în European Handball League.

Promovarea se va juca pe teren cu opt echipe, s-a decis cu 14-2 la voturi. Încă nu s-a stabilit o dată fixă şi modalitatea de desfăşurare. Competiţia se va disputa după minimum o lună de la permiterea reluării antrenamentelor în sală. Varianta cea mai optimistă este finalul lunii iunie.

Membrii Consiliului de Administraţie au decis în unanimitate să nu se retrogradeze din Ligile Naţionale. Viitorul an competiţional se va disputa cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin şi masculin.

După dezbateri lungi, s-a luat o decizie şi în privinţa criteriilor de valoare la masculin. Regula cu cei trei extracomunitari a fost eliminată. Echipele vor fi nevoite să aibă minimum opt jucători români pe foaia de joc, cu obligativitatea de a juca permanent cel puţin doi sportivi români. Din sezonul 2021-2022, echipele din Liga Naţională vor fi obligate să înscrie şi echipa secundă în Divizia A.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...