Actualitate

Investitii în gradiniţa, dispensar şi gaze naturale la Bărbăteşti

La Bărbăteşti este în curs de finalizare grădiniţa cu program mixt (şi prelungit şi normal, funcţie de opţiunile părinţilor), grădiniţă modernă, dotată cu mobilier nou şi unde deja există cereri pentru înscriere.

Tot pe ultima sută de metri se află şi dispensarul medical din Bărbăteşti, unde în afară celor două cabinete medicale pentru medici de familie, există aparatură pentru interne, cardiologie, neurologie, fizioterapie, primarul Constantin Banacu afirmând că va fi unul din cele mai moderne unităţi sănitare din zonă.

Bărbăteştiul se află în fază avansată a documentaţiei privind introducerea gazelor naturale, printr-o asociere cu Stoeneşti şi Costeşti, urmând să se lege din magistrala din Păuşelti Măglaşi.

Primăria a început deja aprovizionarea cu lemne pentru iarna următoare la şcoală generală şi are în vedere finalizarea drumului Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, unde primarul Banacu este supărat din cauza constructorului, afirmând că este pregătit pentru rezilierea acestui contract, din cauza neseriozităţii companiei care a câştigat lucrarea.

Bărbăteştiul este una din frumoasele comune de munte din Vâlcea, cu uliţe care se pierd sus, spre coama alpină, marcată la vest de Mănăstirea Pătrunsa şi legată de pârâul Otăsăului, unul din râurile care niciodată nu seacă, a cărui apă rece se spune că e binecuvântată de zeii care trăiesc sus, deasupra Builei şi Vânturariţa.

O comună cu case boiereşti, cu biserici vechi de piatră, cu o istorie dură, de aici în timpul fanarioţilor au plecat cei mai mulţi haiduci iar în anii 50 ai secolului trecut, bărbăteştenii nu s-au sfiit să ia cărarea codrilor şi să opună o rezistenţă armată regimului comunist care atunci se înfiripa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...