Actualitate

Probleme cu finanţarea din fonduri europene a autostrăzii Sibiu-Piteşti

Fostul ministru PSD al Transporturilor Răzvan Cuc anunţă suspendarea finanţării. Ministerul Fondurilor Europene îl contrazice şi spune că cei de la Comisia Europeană au cerut informaţii suplimentare

Fostul ministru PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că cei de la Comisia Europeană au trimis o notificare de suspendare a finanţării din fonduri europene a autostrăzii Sibiu – Piteşti din cauza unor probleme de mediu. Reacţia a venit de la Ministerul Fondurilor Europene (MFE), care a negat informaţia şi a precizat că pe 23 decembrie 2019 Comisia Europeană a cerut informaţii suplimentare cu privire la proiect şi a dat termen două luni autorităţilor române pentru a răspunde.

Oficialii europeni au cerut un plan de management pentru monitorizarea siturilor Natura 2000, pe care Autostrada urmează să le traverseze.

”Solicitarea Comisiei nu afectează în niciun fel implementarea proiectului, care este in desfăşurare”, a precizat MFE pentru G4Media.ro. În prezent, contract de proiectare şi execuţie există semnat doar pentru unul din cele cinci loturi ale acestei autostrăzi, respectiv pentru realizarea celor circa 14 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa.

”Un lucru foarte periculos s-a întâmplat pentru unul dintre proiectele vitale de infrastructură din România şi anume: Comisia Europeană a trimis o notificare de suspendare a finanţării din fonduri europene pentru Sibiu-Piteşti din cauza unor probleme pe mediu (pentru cei care nu-şi mai amintesc: obiectivul avea acord de mediu obţinut în Decembrie 2018). Nimeni din Guvern nu zice nimic. Toată lumea tace! Poate aşa e mai bine! Poate aşa trebuie! Nu dragi români, nu trebuie aşa! În loc să se plimbe pentru poze şi văicăreala lor clasică premierul Orban ar fi trebuit să “dea cu pumnul în masă” pentru ca acest proiect să îşi continue implementarea prin finanţare din fonduri europene!”, a scris pe pagina de Facebook fostul ministru al Transporturilor, social-democratul Răzvan Cuc.

Acesta îl acuză pe premierul Ludovic Orban că, deşi a fost la Bruxelles şi s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali europeni, nu a rezolvat problema finanţării autostrăzii Sibiu-Piteşti.

”Din păcate, ce nu înţelege sau poate chiar nu stie premierul este că această notificare de suspendare creează un precedent foarte periculos pentru tot ce înseamnă proiecte de infrastructură din România finanţate din fonduri europene!”, a mai adăugat Cuc.

MFE: Comisia Europeană nu a transmis nicio scrisoare de suspendare, ci a cerut informaţii suplimentare

Replica pentru Răzvan Cuc a venit de la Ministerul Fondurilor Europene. Cei de la Comisia Europeană au trimis într-adevăr o notificare autorităţilor române prin care cer clarificări referitoare la cererea de finanţare a secţiunilor 1, 4 şi 5 ale autostrăzii, pe care Ministerul Transporturilor a trimis-o Comisiei pe 25 octombrie 2019.

Cererea de finanţare trimisă Comisiei Europene pe 25 octombrie anul trecut cuprindea finanţarea lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru:

Secţiunea 1 – Sibiu – Boiţa. Valoare: 129.283.334 Euro fără TVA
Secţiunea 4 – Tigveni – Curtea de Argeş. Valoare: 422.082.053 Euro fără TVA
Secţiunea 5 – Curtea de Argeş – Piteşti. Valoare: 387.025.316 Euro fără TVA

”În data de 23 decembrie 2019, CE a solicitat autorităţilor naţionale informaţii suplimentare cu privire la proiect. Termenul pentru răspunderea la solicitarea de informaţii din partea CE este de 2 luni de la primirea scrisorii. (…) Echipele implicate în pregatirea proiectului lucrează la finalizarea răspunsului la solicitarea de informaţii transmisă de CE, răspuns pe care îl vom transmite în timp util”, se arată în clarificarea trimisă de MFE.

Ceea ce a cerut Comisia este un plan de management pentru monitorizarea siturilor Natura 2000, care sunt arii protejate de interes comunitar ale căror limite au fost trasate pentru prima oară la noi în ţară în 2007. În 2011 au fost extinse, iar de atunci legislaţia a tot fost actualizată.

Stadiul autostrăzii Sibiu-Piteşti

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de circa 123 kilometri şi este împărţită în cinci loturi:

Sibiu-Boiţa – 14,15 km
Boiţa-Cornetu – 30,35 km
Cornetu-Tigveni – 37,4 km
Tigveni-Curtea de Argeş – 9,86 km
Curtea de Argeş-Piteşti – 30,35 km

Ministerul Fondurilor Europene: ”Comisia Europeană nu a transmis nicio scrisoare de suspendare. Documentul transmis de Comisie se numeşte scrisoare de observaţii. Potrivit regulamentelor europene, CE are la dispoziţie 3 luni pentru adoptarea unei decizii de aprobare de la momentul transmiterii. În situaţia în care se solicită informaţii suplimentare, se suspendă curgerea acestui termen de 3 luni până la primirea răspunsului din partea României”

Sigurul lot care este în lucru este cel dintre Sibiu şi Boiţa

Singurul lot care este în prezent în lucru este cel dintre Sibiu şi Boiţa, cu o lungime de circa 14 kilometri. Valoarea contractului semnat în aprilie cu austriecii de la Porr este de peste 612,64 milioane lei, fără TVA. Lucrările ar urma să înceapă în primăvară.

Traseul acestui lot va începe în zona localităţii Şelimbăr (la intersecţia cu centura Sibiului ) unde va fi construit un nod rutier. Autostrada va continua la vest de DN7, în paralel cu acesta până în zona localităţii Veştem. În continuare, viitoarea şosea de mare viteză va traversa comuna Tâlmaciu la vest şi DJ 105G (Avrig-Mârşa-Tălmaciu-Sadu) până în zona localităţii Boiţa, unde este prevăzut un nod rutier care va asigura conectivitatea temporară a autostrăzii cu DN7.

Loturile Tigveni şi Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş şi Piteşti sunt în evaluare sau contestaţie, iar loturile 2 şi 3, cele mai grele, nu au fost deocamdată scoase la licitaţie.

Ministrul Transporturilor a negat tăierea finanţării europene pentru Autostrada Sibiu – Piteşti într-o postare pe Facebook:

"Cei care fac afirmaţii ar trebui să ştie că proiectul SIBIU – PITEŞTI nu este blocat! Comisia Europeană a solicitat României, în data de 23 decembrie 2019, o serie de clarificări privind impactul autostrăzii SIBIU-PITEŞTI asupra mediului, pe traseul acesteia. Comisia Europeană nu a transmis nicio scrisoare de suspendare. Documentul transmis de Comisie se numeşte scrisoare de observaţii. Potrivit regulamentelor europene, CE are la dispoziţie 3 luni pentru adoptarea unei decizii de aprobare de la momentul transmiterii. În cazul în care se solicită informaţii suplimentare, se suspendă curgerea acestui termen de 3 luni până la primirea răspunsului din partea României".

"Ce uită cei care aruncă petarde în spaţiul public este că acordul de mediu, parte a acestui proiect, a fost publicat şi transmis către Bruxelles de Guvernul care era atunci la Palatul Victoria, în speţă guvernul PSD. Mai exact, de colegii de partid ai domnului Cuc, miniştrii Şova şi Plumb. Lor ar trebui să le adreseze întrebări cu privire la ceea ce au transmis la Bruxelles! Nu e nicio problemă, ne-am obişnuit să deblocăm ce a rămas de la PSD. În ultimele două săptămâni, la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor au avut loc mai multe întâlniri de lucru cu autorităţile implicate, pentru a se răspunde cu celeritate la clarificările solicitate. Chiar luni, 13.01.2020 va avea loc o întâlnire cu toţi factorii implicaţi – Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ministerul Mediului, Ministerul Fondurilor Europene, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, Agenţia Naţională de Protecţia Mediului precum şi experţii Jaspers. În condiţiile în care protejarea mediului este una din priorităţile cheie ale CE, aceste clarificări fac parte din procesul normal de evaluare al oricărui proiect major de infrastructură. Aceste cerinţe nu sunt doar pentru proiectele din România, ci şi pentru proiectele depuse de către alte state. Transmiterea proiectului către CE urmăreşte asigurarea finanţării din fonduri externe nerambursabile, din punct de vedere fizic proiectul mergând înainte pe fiecare tronson în funcţie de faza de evoluţie (lot 1 – contract semnat, lot 2-3 documentaţie tehnică, lot 4-5 licitaţie).

PS: Că să rămână scris şi să înţeleagă şi cei care cred că ştiu, dar eu sunt sigur că nu ştiu: pentru a fi suspendată finanţarea acestui proiect major de infrastructură, acesta ar fi trebuit să fie aprobat de către CE, lucru care nu s-a întâmplat până acum!", se mai arată în postarea ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Răzvan Cuc: Observ că Guvernul incompetent mimează transparenţa şi profesionalismul!

“Dacă erau sinceri şi transparenţi, întreb şi eu pentru românii care îşi doresc această autostradă, de ce nu fac publică această notificare transmisă de Comisia Europenă? Să vedem şi noi ce conţine scrisoarea!

Nu este nicio problemă. O VOI ARĂTA EU, ROMÂNILOR!!!

Acolo se precizează clar că nu vom primi niciun ban, până când nu se răspunde la clarificările cerute de CE. Până la primirea răspunsurilor, finanţarea este suspendată!
În această notificare se face vorbire de lucruri halucinante!!! Este vorba de o specie de gândac şi unele chestiuni birocratice lipsite de consistentă.
Repet SIBIU-PITEŞTI are Acord de Mediu care tratează inclusiv problema acestui gândac!!!!

O să le explic eu PNL-istilor câteva lucruri despre Autostrada Sibiu-Piteşti. Acordul de Mediu este obtinut din anul 2018. Acesta a fost lecturat de consultantul UE JASPERS, imediat după obţinere şi nu au fost observaţii. În baza acestui Acord de Mediu s-au lansat 3 procedurii de achiziţie publică şi nu au existat observaţii de la Consultantul UE JASPERS sau de la Comisie. Acum, după 12-13 luni de la obţinerea Acordului de Mediu şi după schimbarea ministrului transporturilor (inclusiv a culorii politice a guvernului) Comisia Europeana trece peste avizul favorabil al Consultantului său Jaspers si notifică România că suspendă cererea de finanţare în baza unor observaţii pe Acordul de Mediu - cam ciudat aş spune!!! Asta văd că nu e nicio problemă pentru Guvernul iresponsabil Orban, pentru că acesta face doar şedinţe foto, pentru “Book-ul” propriu, la Bruxelles.

Nu vreau să cred că aţi «omorât» Autostrada Marii Unirii şi veţi lasă să se irosească şi Autostrada Sibiu - Piteşti!

Repet: nu deveniţi vânzători de ţara pentru că nici toată armata de postaci pe care o aveţi şi care a indus în eroare o ţară-ntreagă, cu minciunile pe care le trâmbiţati, nu vă mai salvează de ura românilor!”, a precizat fostul ministru al Transforturilor, Răzvan Cuc.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

13.01.2020 - 17:27ionut:in locul ministrului de imagine Cuc as rosi in obraz de rusine ca nu am realizat nimic . au terminat drumul expes care il inaugurase cu Dragnea ?nu a construit nimic ,traieste degeaba si da lectii acuma

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...