În ziua de 22.10.2019, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul- Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, în urma activităţilor complexe desfăşurate, a fost surprins în flagrant un inspector de muncă, în timp ce primea suma de 500 lei de la numitul denunţător.
S-a reţinut faptul că la data de 21.10.2019, denunţătorul, administrator a două societăţi comerciale, a apelat CallCenter Anticorupţie 0800806806, sesizând faptul că inspectorul de muncă, i-a pretins suma de 1500 lei pentru a nu constata posibile abateri la legislaţia muncii, cu ocazia efectuării unui control. Denunţătorul, a precizat că a dat suma de 1000 lei, urmând să se întâlnească cu inspectorul de muncă pentru a-i remite şi diferenţa de 500 lei, până la concurenţa sumei de 1500 lei pretinsă anterior.
Întrucât din cauze obiective, întâlnirea dintre denunţător şi făptuitor nu a putut avea loc în seara zilei de 21.10.2019, în data de 22.10.2019, inspector de muncă l-a chemat pe martorul denunţător la sediul I.T.M. Dolj, unde s-a procedat la surprinderea în flagrant a infracţiunii.
Cu ocazia efectuării percheziţiei, în autoturismului inspector de muncă a fost găsită şi suma de 1000 lei pe care martorul denunţător i-a remis-o acestuia în seara zilei de 21.10.2019.
La activitatea de mai sus s-a beneficiat de sprijinul B.O.S. Craiova.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 289 din C.p., urmând a se dispune măsurile legale.
Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.