La Ţară

O mică fabrică de bere artizanală se deschide la Stoileşti

Un investitor urmează să construiască o fabrică de bere în satul Bârsoiu, din comuna Stoileşti. Primarul Florin Ionescu mărturiseşte că investitorul care a avut curajul de a demara o astfel de afacere este foarte hotărât şi are intenţii serioase, şi chiar s-a apucat de treabă.

O investiţie privată este binevenită în Stoileşti, pentru că acest lucru înseamnă locuri de muncă, taxe şi impozite, dar şi un stimulent pentru alţi potenţiali investitori.

Construcţia fabricii este deja începută, iar investitorul doreşte să pătrundă pe piaţa berii artizanale, unde are de-a face cu o concurenţă intensă şi cu clienţi foarte pretenţioşi (doar câteva sute de hectolitri se pot produce anual, într-un spaţiu redus).

Atuul micilor întreprinzători în acest domeniu constă în faptul că, nefiind limitaţi de rigorile unui proces industrial, ei pot jongla cu reţetele şi pot veni pe piaţă cu bere având arome diverse, mereu proaspete şi sănătoase.

Aceasta nu este prima investiţie privată din Stoileşti, deoarece, până în prezent funcţionează aici o brutărie, ferme de zmeură, dar şi mai multe întreprinderi apicole.

Faptul că localitatea Stoileşti a devenit căutată de investitori se datorează investiţiilor publice în infrastructură, reţelelor de utilităţi şi legăturilor cu judeţele Argeş şi Olt.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...