Administraţie

Finanţare pentru Ambulatoriul PNEUMOLOGIE I şi II

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a semnat astăzi, la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, contractul de finanţare pentru modernizarea, reabilitarea şi dotarea ambulatoriului Secţiilor Pneumologie I şi II din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, cu o valoare de 20,7 milioane lei şi presupune consolidarea şi eficientizarea energetică a clădirilor c1 + c2, dar şi dotarea cu echipamente în valoare de peste 58.000 euro.

“Când am pus pe lista de investiţii acest obiectiv, am avut în vedere necesitatea recompartimentării spaţiilor existente şi suplimentarea spaţiului cu alte trei corpuri prin care să se asigure circuitele medicale conform standardelor în vigoare. Este cel de-al cincilea contract de finanţare cu fonduri europene pentru infrastructura de sănătate din judeţul Mehedinţi şi cel cu numărul 500 al Agenţiei de Dezvoltare S-V Oltenia.

Îmi doresc să implementăm toate proiectele contractate pentru infrastructura de sănătate, chiar dacă ele necesită eforturi financiare considerabile din partea Consiliului Judeţean pentru cofinanţare, tocmai pentru că vreau ca mehedinţenii să beneficieze de condiţii foarte bune de tratament în sistemul de sănătate judeţean.
Îi mulţumesc doamnei director general al ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu, pentru susţinerea proiectelor judeţului Mehedinţi şi pentru sprijinul acordat în implementarea lor!”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

La finalul investiţiei, unitatea va fi autorizată să funcţioneze cu 69 de paturi, astfel încât, timpul de reacţie pentru cazurile grave să scadă, iar rata internărilor acute în spital să se micşoreze.

Conform informaţiilor Agenţiei de Dezvoltare Regională S-V Oltenia, judeţul Mehedinţi este pe primul loc în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene, la nivel regional, având în momentul de faţă, 15 contracte semnate, în valoare totală de 107 milioane euro.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...