Actualitate

Mărturisirea unui poliţist: Lumea ne urăşteşte şi parcă suntem răul cel mai rău din ţara asta!

Un poliţişt cu peste 13 ani de activitate în Poliţia Română a postat azi un mesaj pe pagina de socializare a Sindicatului Poliţiştilor Dolj, mâhnit că în aceste zile toată lumea aruncă cu pietre în ei, după cazul de la Caracal.

"George Rujan
9 ore ·
Poliţia Română..
Sunt poliţist...nu de mult, de vreo 13 ani.
Puţin mai mult de jumătatea carierei, dacă ţinem cont că durata medie a unei astfel de cariere este de aproximativ 25 de ani, însă suficient ca să îmi dau seama în ce minister am intrat şi să fiu scârbit deja.
Mai ales zilele astea când parcă toata lumea ne urăşte şi parcă suntem răul cel mai rău din ţara asta.
Am impresia că plătim nişte blesteme care s-au aşternut asupra noastră fără să avem vreo vină, orchestrat parcă, fie datorită vreunor interese obscure fie pentru a se distrage atenţia de la altceva, ce trebuie scos basma curată.
M-am săturat să aud şi să citesc spusele tuturor "deşteptilor de Facebok" că ne plătesc salariile, când poate cei mai mulţi dintre ei stau şi "o ard" pe ajutoare sociale sau că avem pensii speciale, când de fapt pensiile poliţiştilor sunt militare cum sunt în toată lumea... ori că ieşim la pensie la 40 de ani, când de fapt se poate iesi, într-adevăr mai devreme, însă de abia la 47, asta daca ai 25 de ani vechime, dar si atunci iesi anticipat, adică nu cu drepturi depline.... de ce se poate ieşi la 47 ? Simplu, pentru ca poliţiştii au statut special şi la fiecare an vechime li se mai adaugă 3, 6 sau 12 luni, în funcţie de structura unde a lucrat fiecare...nu este altceva, decat celebra "grupă" pe care o au mai multe categorii de muncitori - îmi amintesc că la mine în judeţ au ieşit de-a lungul timpului foarte multe persoane la pensie, mai devreme, întrucât aveau grupa I sau a II-a pentru că lucraseră 20-25 de ani la un combinat chimic, în condiţii grele. Acum poate înţeleg şi unii de ce şi poliţiştii pot ieşi mai devreme la pensie.
De asemenea nu pot să nu îi menţionez pe cei care ne numesc "tablagii cu două clase", fără să aibă habar că pe lângă cei doi ani de şcoală de poliţie, majoritatea au încă 3-4 de facultate, 2 de master, totalizând deci 12 liceu + 2 şcoala poliţie/3 academie + 3/4 facultate+2 master aproximativ 20 ani de şcoală.
Mă apucă groaza când citesc că stăm şi nu facem nimic şi visez la ziua când poliţiştii vor avea dreptul la grevă, să vadă atunci cetăţeanul cu drepturi ce înseamnă că Poliţia să nu facă nimic, măcar o zi.
Mi-ar plăcea ca toata lumea sa fie cumva măcar o zi poliţist să vadă cum este să fie în pielea noastră ... să îi văd cum s-ar descurca să îi explice unei persoane, victima a unei infracţiuni, de ce nu poate să îl bage pe cel care i-a făcut rau, la puşcărie, asa cum vor toţi... fără să ştie, că nu Poliţia baga la puşcărie, ci judecătorul, fără să ştie că cercetările într-un dosar se fac sub supravegherea unui procuror.
Mi-ar plăcea să văd cum ar reacţiona multi "civili", dacă ar fi pentru o zi poliţişti, când numele lor ar fi asociat cu cel al localilor şi ar fi acuzaţi de toţi părerologii că prind băbuţele prin pieţe care vând pătrunjel şi le amendează.
Nu Poliţia Română se ocupă cu amendatul persoanelor care vând pătrunjel, ci copiile nereuşite de la locală, foştii gardieni publici.
Aş vrea să îi văd pe mulţi cum s-ar simţi, să fie trimişi în misiune cu un pistol învechit, de 40 de ani, gândindu-se că pot avea soarta colegilor de la Suceava, Timişoara cât şi alte cazuri!", este mesajul poliţiştului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...