Administraţie

Doi miniştri au vizitat azi judeţul Mehedinţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a avut astăzi în Capitală, două întâlniri foarte importante pentru proiectele pe care le are în judeţul Mehedinţi şi care sunt direct legate de Ministerul Transporturilor şi Ministerul Turismului.

“Cu domnul ministrul al Transporturilor, Răzvan Cuc, am dezbătut problema Porturilor Comercial şi Turistic din Drobeta Turnu Severin care ne dorim să treacă în scurt timp, de la APDRF Giurgiu, în administrarea Primăriei Drobeta Turnu Severin pentru a putea fi valorificate din punct de vedere economic şi turistic. Pe de altă parte, am discutat despre înfiinţarea unui nou port comercial în judeţul Mehedinţi, în localitatea Gogoşu. Consider că este oportun un astfel de demers, având în vedere că pe raza acestei localităţi se află Barajul Porţile de Fier II şi Insula Ostrovul Mare. M-am bucurat să găsesc deschidere din partea ministrului Răzvan Cuc pentru acest proiect, cum de altfel, am primit vestea că în judeţul Mehedinţi vor continua lucrările de reabilitare şi reparaţii pe drumurile naţionale aflate în administrarea CNAIR”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

La Ministerul Turismului, cu ministrul Bogdan Trif, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a continuat demersurile pentru declararea oraşului Baia de Aramă staţiune de interes local.

“Acest lucru este absolut necesar pentru ca în baza masterplanului pe turism, complexul turistic din Baia de Aramă să poată primi finanţare. Acolo s-au realizat deja, tot cu fonduri guvernamentale, utilităţile necesare unei investiţii importante pentru deschiderea zonei de nord către turism”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Complexul turistic din Baia de Aramă are o valoare de 16 milioane de euro şi cuprinde pârtie de ski cu nocturnă şi teleski.

În cadrul discuţiilor purtate cu cei doi miniştri, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, le-a adresat o nouă invitaţie pentru a efectua vizite de lucru în judeţul Mehedinţi. Pentru proiectele pe care le are, este foarte important să păstreze o legătură strânsă cu reprezentanţii Guvernului, mai ales că aceştia au disponibilitate pentru dezvoltarea zonei judeţului Mehedinţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...