Sub Lupă

“Oameni noi”, metehne vechi. USR Vâlcea aduce tot mai mult cu o organizaţie confiscată de un grup restrâns de interese

Familia Gheorghiu şi prietenii l-au impus la conducerea filialei Râmnicu Vâlcea pe Romeo Odochian, un fost coleg politic al edilului Mircia Gutău, care mai are şi probleme cu fiscul. Cine ştie câte altele?

Spre sfârşitul lunii (oficial, iarăşi nu au fost anunţate public, din timp, data şi locul desfăşurării) ar trebui să se ţină (sic!) o nouă Conferinţă judeţeană la USR Vâlcea, de data aceasta pentru alegerea structurilor de conducere. Că îi convine sau nu conducerii formaţiunii, conspirativitatea asta în care se încăpăţânează să menţină evenimente de importanţă majoră, ce ar trebui să fie deschise reprezentanţilor societăţii, a început să irite tot mai mult opinia publică locală. Şi, pe bună dreptate. Se tot adună informaţiile potrivit cărora preşedintele Andrei Gheorghiu, cu familia şi prietenii apropiaţi, practic au confiscat filiala judeţeană şi o administrează cam după bunul plac şi interese de grup restrâns.

Impunerea, de către familia Gheorghiu şi apropiaţii, a lui Romeo Odochian în funcţia de preşedinte al filialei municipale Râmnicu Vâlcea, practic a făcut ca un număr mare de simpatizanţi sau simpli votanţi să-şi piardă răbdarea. Că, practic, asta a fost, o impunere, nicidecum un exerciţiu realmente democratic (cum era aia cu “oameni noi” în politică şi administraţie?), din moment ce, în paralel, elimini zeci de membri din partid sub diferite pretexte (inclusiv că au activat pe la alte partide) şi mai şi ţii momentul ascuns opiniei publice. Firmanul dat cu premeditare lui Odochian a atras atenţia şi pentru că decizia a venit după o activitate a lui destul de firavă în cadrul formaţiunii, dar mai ales cu derogare de la prevederile statutare, el fiind fost membru marcant al altei formaţiuni politice parlamentare (a deţinut funcţii de conducere în PD, pe vremea când în formaţiunea respectivă tocmai se afirma actualul primar Mircia Gutău, a fost chiar candidat pe listă pentru un post de parlamentar). Chiar dacă încearcă să nege din răsputeri, noi nu credem că era în relaţii neamicale cu edilul-şef, pe care acum doar îl critică fără argumente. Dar, deocamdată, asta e o altă poveste. Cel mai grav ar fi să fie complici la un astfel de plan şi lideri ai USR cu nume sonore la nivel naţional.

S-a cerut atragerea răspunderii personale pentru administratorul Meroli Grup, proaspăt uns lider politic

Ce au mai greşit Romeo Odochian şi protectorii săi de la conducerea judeţeană a USR? Au încercat să-i inducă în eroare atât pe membri şi simpatizanţi, dar şi opinia publică. Poate că legendarea CV-ului sună prea dur, dar “perierea” lui, pe ici pe colo, prin părţile esenţiale, poate fi verificată de oricine. Bunăoară, actualul preşedinte al USR Râmnicu Vâlcea a omis să spună că nu a fost un administrator chiar strălucit al propriei firme, Meroli Grup SRL. Când intri în politică chiar în buza alegerilor şi pretinzi direct funcţii, trebuie să fii sincer măcar cu colegii de partid şi să le dai şansa de a te evalua corect înainte de a te trimite şi mai sus, în administraţia locală, judeţeană sau, cine ştie, chiar în Parlament.

Pe portatul instanţelor găsiţi dosarul înregistrat (număr unic 963/90/2018) la Tribunalul Vâlcea, în care societatea lui Odochian apare în procedură de insolvenţă, (chiar faliment, ca stadiu), cerută de Finanţele Publice şi... Primăria Râmnicu Vâlcea prin Direcţia Economico-Financiară. Mai mult, cauza a fost şi disjunsă, în paralel instanţa acordând termen separat (septembrie) pentru a se soluţiona cererea lichidatorului de antrenare a răspunderii personale pentru administratorul societăţii, urmând ca pe 24 octombrie să se revină la judecarea falimentului. Romeo Odochian nu poate nega situaţia pentru că apare citat inclusiv pe uşa instanţei. Poate, în schimb, să facă altceva. Să explice public mai clar despre ce e vorba, dacă e un banal caz de dificultate în care a ajuns firma din cauze obiective, ori, dimpotrivă, dacă e un caz în care statul are de recuperat de la societatea respectivă prejudicii şi în ce cuantum sunt acestea.

Despre activitatea sa ca director la SC Balta Verde (2013-prezent) nu insistăm acum din lipsă de spaţiu editorial. Am remarcat, totuşi, după ce am urmărit înregistrarea conferinţei de presă de săptămâna trecută, cu câtă disperare a încercat să NU răspundă limpede întrebărilor unui coleg pe acest subiect. Aveţi ceva de ascuns, ori vă este ruşine de imaginea acelei firme, domnule preşedinte?

Andrei Gheorghiu mai are puţin şi-şi cheamă toate neamurile în partid. Direct pe funcţii

Abia miercuri, 12 iunie, adică după o săptămână de la eveniment (mai bine zis, după ce unii dintre noi, gazetarii, am bătut obrazul conducerii prin intermediul unor postări pe FB), USR Vâlcea a catadicsit să anunţe oficial că filiala locală Râmnicu Vâlcea şi-a ales conducerea, prima de la înfiinţarea filialei locale! “Evenimentul” ar fi avut loc miercuri, 5 iunie 2019, adică o Adunare Generală în cadrul căreia a fost desemnată echipa care va conduce filiala pentru următorii 4 ani, alcătuită din: Romeo Odochian - Preşedinte al filialei locale; Eduard Rădulescu – Vicepreşedinte; Andreea Lumînăroiu – Vicepreşedinte; Bogdan Neagu - membru în Biroul Local; Simona Udrea - membru în Biroul Local; Alexandru Pletea (şi el fost membru PD) - membru în Biroul Local şi Marian Lazăr - membru în Biroul Local. Şi după această iniţiativă au rămas, din păcate, amănunte ocolite cu grijă de la comunicarea publică.

În primul rând, unii dintre membrii biroului - adică direct for de conducere - au fost înscrişi în formaţiune cu două-trei luni înainte de alegerile interne. O fi statutar, dar moral nu prea e. Cum nu e moral nici să-ţi cari angajaţii în partid să te voteze. Asta deja spune multe despre un anumit tip de premeditare, mai ales în contextul în care alţi membri vechi s-au trezit că li se caută tot felul de pricini pentru a fi excluşi, ori măcar suspendaţi din partid. Apoi, în cadrul Adunării respective, au fost aleşi şi supleanţi. Prima persoană pe listă care va “urca” în birou în cazul în care un alt membru cu drepturi depline va fi indisponibil (sau va fi... “disponibilizat”, după noua tradiţie de la USR Vâlcea – sic!) este nimeni alta decât sora liderului judeţean Andrei Gheorghiu, Diana Popescu. N-ar fi neapărat un amănunt scandalos.

Totuşi, nu-s cam mulţi membri şi prieteni ai familiei insinuaţi prin forurile de conducere, dom` prezident? Că şi soţia lui Andrei Gheorghiu e membru în biroul judeţean. Am observat că statutul USR are în continuare lacune, dar bunul-simţ ce zice atunci când în birou soţul propune ceva, iar soţia ar trebui să voteze? Şi cine va analiza eventualele contestaţii referitoare la sancţiuni? Tot cei care le-au decis?
Vom reveni cu amănunte.

Explicaţie foto: Delegaţii USR Vâlcea la Congres. În dreapta, soţii Gheorghiu, în centru, cu ochelarii pe cap, Romeo Odochian.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...