Actualitate

Primarul Slatinei îi retrage lui Ştefan Popa titlul de cetăţean de onoare al Slatinei

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a decis retragerea titlului de cetăţean de onoare al oraşului lui Ştefan Popa Popa’s, după ce caricaturistul a făcut o serie de declaraţii ofensatoare despre olteni, numindu-i „ciurucuri”.

„Constat cu foarte mare regret că anumite personalităţi ajung să derapeze mult în discursul public, gândesc în clişee şi preferă să gafeze decât să îşi recunoască o greşeală. De aceea, am ales să le solicit colegilor din Consiliul Local să-i retragă calitatea şi demnitatea de cetăţean de onoare al oraşului Slatina domnului Ştefan Popa Popa’s pentru lucrurile grave pe care le-a spuns la adresa oltenilor. Domnule Popa’s, nu meritaţi niciun fel de recunoştinţă din partea oraşului nostru şi în numele slătinenilor vă recomand să vă cereţi scuze public! Mândru că sunt slătinean, mândru că sunt oltean!”, a scris Moţ, pe Facebook.

Caricaturistul Ştefan Popa Popa's a făcut mai multe declaraţii jignitoare la adresa oltenilor într-o emisiune la o televiziune din Timişoara, Ieri, la postul local de televiziune Tele Europa Nova Timişoara, Ştefan Popa Popa’s a făcut declaraţii extrem de dure la adresa oltenilor stabiliţi în Timişoara: Au venit ciurucurile din Oltenia.

Vorbind despre cultura din Timişoara a făcut o afirmaţie aiuritoare: publicul din Timişoara s-a schimbat, avem peste 60 la sută olteni în loc de timişoreni. Atunci îmi pun şi eu întrebarea: unde sunt valorile Timişoarei?, a spus Popa’s, potrivit stiripesurse.ro şi alte publicaţii care au preluat insanităţile acestui aşa-zis ambasador cultural.

Delirul caricaturistului nu a putut fi temperat nici de către Tiberiu Ciobanu, moderatorul emisiunii, deşi acesta i-a atras atenţia că şi el este născut din părinţi olteni: Timişoara a fost ridicată de olteni şi de moldoveni. Timişoara a fost o mlaştină aici. Nu e bine să atacăm... olteni, moldoveni.

Departe de a înţelege că îi jigneşte pe locuitorii din Oltenia stabiliţi în Banat, dar şi pe ceilalţi olteni, caricaturistul Popa’s a ieşit complet în decor: Ba, da. Trebuie să atacăm pentru că nu au venit cei mai ca lumea. Au venit ciurucurile din Oltenia. Aşa... mai avem olteni foarte valoroşi care au venit în Timiş oara şi au făcut lucruri ca lumea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...