Sub Lupă

Dosarul Sorinei, fetiţa adoptată din Baia de Aramă se mută la Tribunalul Olt

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, azi, ca dosarul în care se cere interdicţia de părăsire a ţării a Sorinei, să fie strămutat la Tribunalul Olt. Părinţii adoptivi au cerut strămutarea la altă instanţă decât cea din Mehedinţi.

Cererea de strămutare a soţilor Săcărin a fost admisă. Dosarul se strămută la Tribunalul Olt. La Curtea de Apel s-a prezentat în această dimineaţă doar avocatul asistentei maternale din Baia de Aramă, Mehedinţi.

"Sper ca dincolo de toate aceste scandaluri politice şi mediatice Sorina să fie bine, ne dorim să îi fie bine. Asistenţii maternali pe care îi reprezint şi care au crescut-o sunt foarte afectaţi de aceasta situaţie, pentru ei este ca şi cum şi-ar fi pierdut un copil. Doamna abia mănâncă. Aşteptăm să vedem ce se va hotărâ azi", a declarat avocatul foştilor asistenţi maternali, Victor Dumitrica.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi îşi exprima regretul pentru momentele prin care a trecut Sorina şi a declanşat o anchetă la Compartimentul de adopţii şi post adopţii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, pentru a verifica legalitatea procedurilor de adopţie în cazul copilei.

“Îmi exprim regretul pentru evenimentele delicate prin care a trecut ieri Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, fiind convins că autorităţile vor conlucra pentru a-i asigura acesteia starea de echilibru emoţional. Pot să vă asigur că luni, 24 iunie, voi demara o anchetă la nivelul Compartimentului de adopţii şi post adoptii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, pentru a verifica respectarea procedurii legale de adopţie a fetiţei dată în plasament familiei din Baia de Aramă. Trebuie să avem în vedere faptul că interesul copilului prevalează în faţa altor interese, atunci când se iau măsuri privitoare la copil”, a transmis atunci preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Cazul este anchetat şi la nivel guvernamental, prim-ministrul Viorica Dăncilă solicitând verificări cu privire la cele petrecute în Mehedinţi, dar şi la procedurile de adopţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...