Sport

Instructorul de karate cu sute de medalii

Are un palmare de invidiat de toţi sportivii, însă a reuşit prin foarte multă muncă să ajungă la performanţa de a avea peste 350 de medalii obţinute în urma unor concursuri. Este povestea lui Ionuţ Mitrică, un antrenor de karate din Craiova. La doar 18 ani avea deja peste 100 de medalii. A început să practice acest sport acum 10 ani, pe când era doar un copil, dar iubea foarte mult acest sport.

"Zile grele, antrenamente grele, momente grele... Avem şi noi cei mai puternici momente în care cedăm poate pentru câteva clipe, secunde, minute, ore sau poate pentru câteva zile ...Avem antrenamente în care nu ne iasă nimic şi am lăsa baltă tot ce am făcut până acum, toată munca noastră de ani de zile în sălile de antrenament, avem competiţii în care nu putem să dăm tot ce putem din anumite motive personale sau nu, dar lumea nu vede decât că ai pierdut, avem zile în care am vrea să rămânem singuri şi să vorbim cu noi înşine... Dar când ma uit în colţu unde am medaliile puse şi câteva fotografii cu diferite momente uit de tot şi îmi dă putere să lupt mai departe pentru că visul meu e să fiu "campion"... român sunt dintr-o bucată, oltean rămân sunt dintr-o bucată", se descrie Ionuţ Mitrică.

Pentru el, sportul înseamnă sănătate, disciplina, educaţie, dezvoltarea psihicului şi a fizicului. “Eram în clasa I. A venit la vremea aceea un antrenor în şcoală care ne-a informat despre antrenamentele de karate pe care le susţinea. Deşi eram un copil, am fost încântat de acest sport şi am decis să merg la sală. De atunci nu am mai renunţat. Stilul pe care îl practic se numeşte shotokan şi mi se potriveşte foarte bine”, a povestit Ionuţ Mitrică.

Acum a reuşit să strângă peste 350 de medalii. Pentru el toate sunt foarte importante de la prima medalie până la ultima. Cea mai importantă este chiar ultima obţinută, bronzul la Campionatul Mondial de anul acesta, care s-a ţinut pentru prima dată în România (Bucureşti).

Sportivul a obţinut centura neagră în anul 2007. A participat la peste 350 de concursuri.
Următorul concurs o să il am în toamnă, Cupa României şi Campionatul European.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...