Sub Lupă

Un primar din Mehedinţi a tăiat o pădure să facă pârtie de ski şi acum a ajuns după gratii

Primarul de la Baia de Aramă, Rafael Ionel Dunărinţu,a ajuns, azi, după gratii. El a fost condamnat la trei ani şi patru luni cu executare pentru infracţiuni de corupţie, după ce a tăiat o pădure să facă o pârtie de ski.

Potrivit anchetatorilor, primarul de la Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu, a fost trimis în judecată în anul 2016 pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere de arbori din fondul forestier naţional, instigare la furt de arbori din fondul forestier naţional şi abuz în serviciu. Dosarul a fost instrumentat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi.

În anul 2013, primarul de la Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu, vroia să amenajeze vizavi de sediul primăriei din localitate un cartier de locuinţe sociale şi un patinoar. Numai că pe terenul unde urma să construiască se afla o pădure de arbori din rasa plop, pe care tocmai o preluase Primăria în proprietate de la Ocolul Silvic din zonă şi în documentul respectiv se stipula clar că nu are voie să schimbe destinaţia acelui teren. Cu atitudinea tipică unui baronaş local, primarul de la Baia de Aramă a dispus însă tăierea acestor arbori, iar firma care a executat această lucrare a fost nimeni alta decât SC TRANS EXFOR SRL, firma la care el a fost administrator până când a devenit primar.

Poliţia din Mehedinţi a demarat cercetările, dar din 2013 şi în data de 10 mai 2016, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi, care a dispus ca cercetările să fie efectuate de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Mehedinţi. Azi magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...