Eveniment

Mandat european de arestare, pus în aplicare de poliţiştii vâlceni

Poliţiştii vâlceni, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Poliţiei Române, au depistat un bărbat urmărit la nivel internaţional de autorităţile judiciare din Franţa, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt cu violenţă în bandă organizată, tăinuire de bunuri şi constituirea unui grup organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni.

În această dimineaţă, poliţiştii de investigaţii criminale şi acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, au depistat un tânăr, de 29 de ani, din comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea, pe numele căruia autorităţile judiciare din Franţa au emis un mandat european de arestare.

Tânărul, dat în urmărire internaţională, a fost depistat în trafic, pe Drumul Naţional 7, pe raza oraşului Călimăneşti, zona Seaca, iar când a observat poliţiştii, acesta a părăsit autoturismul şi a fugit într-o pădure din apropiere, determinându-l pe unul dintre poliţişti să folosească armamentul din dotare, somând persoana în cauză să se oprească.

Acesta este bănuit de comiterea infracţiunilor de furt cu violenţă în bandă organizată, tăinuirea de bunuri şi constituirea unui grup organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni, fapte ce ar fi fost comise pe teritoriul Franţei, în perioada 17 iulie 2017 – 11 mai 2019.

Pentru depistarea tânărului urmărit internaţional, poliţiştii vâlceni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Persoana a fost condusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, unde procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă aceasta, urmând să fie prezentată Curţii de Apel Bucureşti, în vederea demarării procedurii de predare către autorităţile franceze.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...