Actualitate

“OALE ŞI SARMALE”, un eveniment cu tradiţii populare din Mehedinţi

Comuna Şişeşti este singura din Mehedinţi unde se produc obiecte de ceramică, iar sarmalele pregătite în ele, împreună cu mălaiul copt în ţest, au gust autentic mehedinţean la festivalul “Oale şi sarmale”, cea mai cunoscută astfel de sărbătoarea câmpenească din regiunea Olteniei, care se desfăşoară astăzi.

Evenimentul este organizat de Primăria comunei Şişeşti în parteneriat cu Centrul Cultural „Nichita Stănescu”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, împreună cu deputatul Alina Teiş şi prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea au participat la festival.

“Am vizitat standurile cu produse din ceramică şi lemn expuse, am stat de vorbă cu producătorii şi chiar am degustat sarmalele olteneşti, simbolul festivalului. Îl felicit pe domnul primar #MarianRaducan, pentru promovarea tradiţiilor populare şi menţinerea acestui eveniment în sufletele mehedinţenilor!”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

În această după-amiază, pe stadionul de sport din localitate se vor desfăşura concerte ale artiştilor locali de muzică populară, dar şi ale unor interpreţi din Serbia şi Bulgaria.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...