Actualitate

Poliţista din Olt care şi-a înjunghiat şeful a fost eliberată condiţionat

Coşmarul fostei poliţiste Melania Renghea a început în seara de 26 decembrie 2012, când l-a înjunghiat în abdomen şi în picior pe superiorul ei direct de la acel moment, comisarul-şef Gheorghe Barbu, în faţa casei acestuia, din comuna Bobiceşti. Femeia le-a spus anchetatorilor că a acţionat în legitimă apărare, pentru că şeful ar fi bătut-o.

Melania Renghea a fost trimisă în judecată în luna iulie a anului 2013. Iniţial, în mai 2014, poliţista a fost condamnată de Tribunalul Olt la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi la plata a 25.000 de lei părţii vătămate Gheorghe Barbu, reprezentând daune morale şi materiale. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Craiova, iar instanţa a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa de fond. În luna noiembrie a anului 2015, după rejudecare, Tribunalul Olt a decis condamnarea Melaniei Renghea la 3 ani de închisoare cu executare. Acum a fost eliberată de magistraţii Judecătoriei Craiova.

„În temeiul art. 587 C. proc. pen., admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate pentru condamnata Renghea Melania Celestina, deţinută în Penitenciarul Craiova – Pelendava. Dispune liberarea condiţionată a condamnatei Renghea Melania Celestina de sub puterea mandatului nr. 650/2016 emis de Tribunalul Olt, în baza sentinţei penale numărul 313/2015 pronunţată de Tribunalul Olt. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în soluţia pe scurt dată de instanţa de judecată.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...