Inedit

JCI Cycling Day, la Craiova, la a doua ediţie

În fiecare primăvară, în luna mai (13-19 mai) se organizează în întreaga ţară ”Săptămâna Naţională a Voluntariatului”, un eveniment naţional anual menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi cât mai mulţi voluntari.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului reprezintă o demonstraţie şi o sursă de inspiraţie privind puterea noastră, a tuturor, de a colabora pentru o schimbare pozitivă în comunitate, o oportunitate pentru organizaţii de a implementa idei de schimbare sau de a celebra public programele de voluntariat, sub umbrela unui eveniment naţional, o oglindă a diversităţii oamenilor, organizaţiilor, cauzelor şi activităţilor din sfera voluntariatului.
Tema acestei ediţii este “Voluntariat pentru Dezvoltare Durabilă”, prin care atragem atenţia asupra Agendei 2030 – agenda care cuprinde 17 Obiective adoptate de liderii lumii pentru a răspunde celor mai mari provocări actuale în scopul construirii unui viitor mai bun (https://www.saptamanavoluntariatului.ro/temasnv2019/).
Pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii, organizaţia JCI Craiova desfăşoară pe 18 mai, sub egida Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, cea de-a doua ediţie a evenimentului JCI Cycling Day din anul 2019.

Craiovenii sunt aşteptaţi pentru a sărbători această săptămână printr-o tură stradală cu bicicleta, sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 10:30, cu plecare din Parcul ”Nicolae Romanescu”. Evenimentul face parte din proiectul ”Craiova pe biciclete”, fiind si una dintre cauzele pentru care se poate alerga la Semimaratonul Craiovei- https://www.semimaratonulcraiovei.ro/asociatia-junior-chamber-international-craiova-cauza-craiova-pe-biciclete/.
Ne propunem să atragem atenţia cetăţenilor asupra importanţei sportului, promovând un stil de viaţă sănătos ce contribuie la o dezvoltare armonioasă. Proiectul este dedicat cetăţenilor din Craiova şi are ca scop conştientizarea publicului larg si a presei de nevoia utilizării bicicletei ca o componentă esenţială a mobilităţii urbane durabile şi ca o alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun şi deplasarea pietonală. Totodată, tragem un semnal de alarmă participanţilor din trafic cu privire la siguranta bicicliştilor, dorindu-ne să promovăm mersul pe bicicletă, reducând în acelasi timp gradul de poluare citadină.

​Acţiunea constă într-o plimbare pe biciclete având următorul traseu: Parcul N. Romanescu (monument) – Bld N. Romanescu – Str. Corneliu Coposu – Str. Ana Ipatescu – Str. Caracal – Str. Henri Coanda – Str. Calea Bucuresti – Bld. Decebal (pauza hidratare Metal Lemn) – Bld. Dacia – Bld. Carol I – Pasaj Universitate – Str. C.D. Fortunescu – Str. Simion Barnutiu – Calea Unirii – Bld N. Romanescu – Parcul N. Romanescu (monument).

Participarea la acest eveniment se face cu bicicleta proprie respectand prevederile Codului Rutier, iar persoanele care nu posedă biciclete le pot inchiria contra cost de la centrul de închirieri din Parcul Nicolae Romanescu.

​Detalii despre ediţiile precedente ale marşului biciclistilor craioveni pot fi găsite pe site-ul www.jcicraiova.ro şi pe pagina de facebook a JCI Craiova https://www.facebook.com/jcicraiova, evenimentul de pe 18 mai este disponibil accesand acest link https://www.facebook.com/events/1229916367200207/

Prin acest eveniment se susţine şi candidatura orasului Craiova la Programul Capitala Tineretului din Romania.

Iniţiativă organizată de către Asociatia Junior Chamber International Craiova - JCI Craiova cu suportul Centrului de Voluntariat Voluntaris, EVOBRAND, Mercur Center, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret - DOLJ, Crucea Rosie filiala Craiova, Decathlon si CCS Craiova.

Persoană de contact: Tănase Iulian – 0723 042 565​

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...