Sport

SCM Rm. Vâlcea - Măgura Cisnădie 24-22 (12-11), într-un joc contând pentru etapa 23 din Liga Florilor.

Încă trei etape până la titlul naţional!

SCM Râmnicu Vâlcea mai face un pas spre titlu după ce a avut în faţă un portar în zi de graţie

SCM Râmnicu Vâlcea a mai făcut un pas spre titlu, însă a tremurat serios în disputa cu Măgura Cisnădie de vineri seară, pe care a câştigat-o cu 24-22 (12-11).

La şase zile de la meciul direct din Cupa României, SCM Râmnicu Vâlcea şi Măgura Cisnădie s-au întâlnit din nou, de data aceasta în campionat.

Ca şi CSM Bucureşti joi, SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat pe teren propriu în etapa a 23-a a Ligii Florilor, la capătul unui joc al cărui deznodământ a stat sub semnul întrebării până în ultimul minut.

Măgura Cisnădie a condus în primul sfert de oră, dar, de la 4-7 în minutul 12, gazdele au înscris de 5 ori la rând în următoarele 5 minute, după care au intrat cu avantaj minim la pauză.

Măgura a revenit în avantaj în debutul reprizei secunde, după câteva intervenţii ale Elenei Voicu, probabil cea mai bună jucătoare a partidei. Evoluţia foarte bună a portăriţei oaspetelor le-a ţinut în meci pe acestea, chiar dacă, la un moment dat, Vâlcea s-a desprins la 4 goluri, 19-15 în minutul 43. Ţiplea a egalat la 19 în minutul 48, Florica a ratat un 7 metri, după care Araujo le-a adus pe oaspete în avantaj cu 11 minute înainte de final.

A fost rândul gazdelor să înscrie de 4 ori consecutiv, profitând de erorile comise de adversare pe atacul poziţional şi SCM Râmnicu Vâlcea conducea cu 23-20 cu 5 minute înainte de ultimul fluier.

Deşi părea un avantaj decisiv, n-a fost chiar aşa, fiindcă Măgura s-a apropiat din nou la un gol, dar n-a reuşit să finalizeze atacul pe care l-a avut în ultimul minut,

Cei aproape 2.000 de spectatori din Sala „Traian” au tremurat la propriu în ultimele minute ale partidei, în momentul în care Măgura a revenit de la 20-23 la 22-23 şi a avut şansa atacului în ultimele secunde. Noroc că Petra Blazek a avut un reflex senzaţional, iar în atac Irina Glibko a marcat golul care a risipit toate emoţiile.

Vâlcea mai are trei meciuri pentru a fi campioană, dar tensiunea se simte la tot pasul în lotul vâlcean. Presiunea este enormă pentru nişte jucătoare care nu s-au mai confruntat cu o asemenea situaţie.

„După pierderea Cupei României, nu am reuşit să le capacitez pe fete să se gândească la acest meci. Le-am simţit extrem de supărate că li s-a luat pe nedrept trofeul. Asta s-a simţit şi în evoluţia lor. Absenţele noastre au contat, de asemenea, enorm. Dar acum tot ce contează este faptul că trebuie să ne concentrăm pe următoarele partide, să facem tot ce depinde de noi, să câştigăm campionatul. Am demonstrat că suntem echipa mai bună”, a declarat Florentin Pera, antrenorul lui SCM Rm. Vâlcea.

„Noi nu am avut presiune, la Vâlcea s-a simţit crisparea. Ne bătuseră în Cupa României, la scor, dar nicio zi nu seamănă cu alta. Sunt foarte mândră de felul cum am jucat, cum fetele s-au apărat. Important e să dăm totul, să ne bucurăm de handbal, de acest sport minunat, şi rezultatele nu ne vor ocoli”, a spus şi Elena Voicu, portarul de la Măgura Cisnădie.

Situaţia în clasament

1. CSM Bucureşti 22 - 21 - 0 - 1 - 629-491 - 60
2. SCM Rm. Vâlcea 22 - 21 - 0 - 1 - 570-465 - 60

SCM:
Blazek, Ciuca, Dumanska - Pricopi 5, Florica 5, Vieira 3, Fernadez 3 Glibko 3, Khouildi 2, Lopez 1, Petrovic 1, Badea 1, Adespii, Craiu, Gavrilă, Băcăoanu.
Antrenori: Florin Pera (principal), Mia Radoi, Ildiko Barbu, Jovan Novakovi

Cisnădie:
Voicu, Moreschi, Paşca – Moldovan 6, Ţiplea 6, Tomescu 4, Araujo 3, Petrescu 2, Iuga 1, Hoha, Da Silva, Apetrei. Antrenor: Alexandru Weber.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...