Special

Elevii şcolii din Corlăţel, la plantat de copaci

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Ionică Negru şi şeful Serviciului Contabilitate, Doru Argintoianu, responsabil cu implementarea ”Programului pentru şcoli” în judeţul Mehedinţi au participat miercuri, 17 aprilie 2019, la o acţiune de plantare de pomi fructiferi, în localitatea Corlăţel, acolo unde prin această măsură, elevii Şcolii Profesionale din comună, Specializarea Horticultură, au înfiinţat o adevărată livadă.

Acţiunea de plantare a 250 puieţi de măr şi prun a făcut parte din măsurile educative implementate de Consiliul Judeţean Mehedinţi în cadrul ”Programului pentru şcoli”, finanţat cu fonduri europene, menit să creeze obiceiuri alimentare sănătoase şi să încurajeze consumul de fructe, legume şi produse alimentare locale. Programul este construit în jurul a două componente: distribuţia de fructe şi legume proaspete, lapte de consum, produse lactate şi de panificaţie, dar şi punerea în aplicare a unor măsuri educative.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Ionică Negru i-a încurajat pe elevii Şcolii Profesionale Corlăţel care s-au mobilizat exemplar pentru această acţiune, astfel încât, cu sprijinul reprezentanţilor Consiliului Judeţean Mehedinţi, în câteva ore au reuşit să planteze toţi pomii fructiferi. Totodată, elevii s-au arătat încântaţi să îi îngrijească mai departe, astfel încât pomii fructiferi să rodească şi să se poată bucura de fructe proaspete şi sănătoase.

Acţiunea de plantare a fost însoţită de un concurs tematic, legat de consumul de fructe şi legume, cu premii intitulat ”Consumă mereu sănătos”, dar şi de o sesiune de degustare de fructe proaspete.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...