Un student de la Agonomie se pregăteşte să dea lovitura de Paşte cu afacerea cu căpşuni. Delicoasele fructe vor ajunge în pieţe şi în supermarketuri cât de curând din plantaţia tânărului din Mârşani - Dolj.
Alex Drăghici şi-a adus părinţii acasă după 12 ani de muncă în străinătate şi au început să cultive un soi de fructe rezistente la frig, ce rodesc din aprilie şi până cade prima zăpadă.
Totul a început în urmă cu patru ani când a studiat pe internet ce afacere ar putea fi profitabilă şi s-a oprit asupra căpşunilor. A descoperit un soi ce rodeşte aproape tot timpul anului şi care creşte direct în câmp. "Eu voiam să-mi aduc părinţii acasă. Timp de 12 ani, eu şi fratele meu nu i-am avut lângă noi. Au muncit 12 ani în Italia, au pus ban pe ban pentru ca noi să avem un trai mai bun", povesteşte Alex. La început, a închiriat două hectare de teren pe care creşteau buruieni şi s-a apucat singur de treabă. Profitul le-a dat curaj părinţilor să se întoarcă în ţară şi să investească 30.000 de euro. În următorul an, au câştigat încă pe-atât. I-a ajutat şi solul nisipos. Producţia anuală ajunge la 35 de tone pe hectar. Dacă în primăvară familia Drăghici vindea cu trei lei kilogramul, acum a ajuns la 15 lei. Iar la fiecare patru ani, cultura trebuie întinerită.
Toţi banii câştigaţi în străinătate au fost investiţi în afacerea de la Mârşani. Au închiriat un teren acolo, au cumpărat instalaţia de picurare şi plantele. Iar ideea lui Alex s-a dovedit a avea un real succes! Au câştigat aproape dublu ]ntr-un an şi au mai închiriat alte 3 hectare. Acum producţia este de 35 de tone la un hectar şi din aprilie şi până la începutul iernii, mama lui Alex este cu căpşunile în piaţa centrală din Craiova şi în supermarketuri.
Câmpurile de la Mârşani sunt acum în floare şi într-o lună, căpşunile mari şi gustoase vor fi pe piaţă. Alex Drăghici nu vrea să se oprească aici. Vinde deja marfa în supermarketuri şi speră să obţină şi finanţare europeană pentru a-şi dezvolta afacerea!
Alex se gândeşte deja să-şi extindă afacerea. Are multe cereri din ţară, a început să intre cu marfa şi în supermarketuri, dar ce este cel mai important pentru el în acest moment este să reuşească să acceseze fonduri europene.