Inedit

Donaţie de carte pentru elevii din Mehedinţi în anul cărţii

Radio Oltenia Craiova, cluburile de voluntari Leo şi Lions din Craiova şi Drobeta – Turnu Severin, cu sprijinul Primăriei Drobeta Turnu Severin, Direcţiei de Tineret şi Sport Dolj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi au organizat astăzi la Drobeta-Turnu Severin proiectul “Primeşte o carte, dă-o mai departe”, prin intermediul căruia elevii din localităţile Corlăţel şi Devesel, dar şi din mai multe şcoli din municipiul Drobeta Turnu Severin au primit cărţi. Evenimentul a fost organizat cu scopul de a promova cititul în rândul şcolarilor în Anul Cărţii.

La acţiunea cultural-educativă a participat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, alăturându-se demersului organizatorilor şi donând mai multe volume de carte elevilor mehedinţeni.

“M-am alăturat demersului şi am donat câteva volume întrucât consider că accesul la cărţile tipărite trebuie facilitat şi încurajat în rândul şcolarilor. Oricât de mult ne-am bucura de era informatică, în care chiar şi cărţile le găsim în format electronic, pe calculator sau telefon, şcolarii trebuie să ştie că adevărata învăţătură se culege din cărţile tipărite. Mi-aş dori ca bibliotecile din mediul urban şi din mediul rural şi chiar Biblioteca Judeţeană ”I. G. Bibicescu” să fie pline de elevi aşa cum erau în urmă cu 25-30 de ani, când toate locurile erau ocupate în sălile de lectură. Acţiunea de astăzi este una benefică pentru toţi elevii mehedinţeni, nu doar pentru cei din şcolile beneficiare întrucât trage un semnal de alarmă foarte important în Anul Cărţii. Cititul îmbogăţeşte vocabularul şi deschide apetitul pentru cunoaştere.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Donaţia de carte a fost însoţită de un moment artistic susţinut de elevi ai Liceului de Artă “Ioan Ştefan Paulian” din Drobeta Turnu Severin.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...