Politică

Rovana Plumb deschide lista PSD pentru europarlamentare, urmată de Carmen Avram şi Claudiu Manda

Şi Maria Grapini şi-a asigurat un loc eligibil. Boştinaru, după ce şi-a retras candidatura: “Aceşti 12 ani mi-au dat posibilitatea să servesc cu onestitate şi pasiune interesele europene ale ţării mele”

Reunit luni, 25 martie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat aproape în unanimitate lista candidaţilor pentru un loc în Parlamentul European. Pe locul secund se va afla fosta jurnalistă Carmen Avram, soţia lui Adrian Ursu consacrându-se în ultimii ani prin seria de emisiuni “În premieră” difuzată de Antena 3. Vicepreşedintele Senatului, craioveanul Claudiu Manda, s-a văzut nevoit să se mulţumească până la urmă cu locul al treilea pe o listă pe care şi-au mai făcut loc în primele 11 poziţii nume controversate precum Cristian Terheş, Dan Nica sau Maria Grapini.

Primele 20 de poziţii pe lista cu care PSD se va prezenta în faţa alegătorilor duminică, 24 mai a.c.: Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Christian Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Maria Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Chilat, Mariana Bălănică, Răzvan Popa, Luminiţa Jivan, Alin Pavelescu.

Probabil cel mai experimentat şi competent reprezentant al PSD în mandatul 20014-2019, europarlamentarul Victor Boştinaru a confirmat ceea ce se bănuia deja de ceva vreme, anunţând printr-un comunicat remis presei sâmbătă, 23 martie, că renunţă la candidatura sa pentru un nou mandat. “În urma unei evaluări personale şi a discuţiilor cu familia mea, care a plătit cel mai mare preţ pentru aceşti ani de plecări continue, am ajuns la concluzia că este momentul să anunţ retragerea candidaturii mele pentru un nou mandat în Parlamentul European. Aceşti 12 ani mi-au dat posibilitatea să servesc cu onestitate şi pasiune interesele europene ale ţării mele şi să constat că românii pot face performanţă într-un mediu concurenţial, precum cel din Parlamentul European. Cred cu sinceritate că am realizat lucruri care vor dăinui, iar pentru asta trebuie să mulţumesc PSD-ului şi PSD-iştilor pentru şansa oferită! Mai presus de orice însă, le mulţumesc tuturor românilor pentru că mi-au oferit oportunitatea să-i reprezint!”, a precizat Boşnitaru. Totuşi, retragerea experimentatului politician, susţinut până acum în special de zona Olteniei, este considerată mai degrabă un gest de indignare din cauza criteriilor arbitrare în baza cărora coducerea PSD a stabilit lista de candidaţi decât unul de acceptare elegantă a unui schimb firesc de generaţii.

Paul Stănescu, preşedinte PSD Olt, a fost singurul care a votat împotriva deciziei ca Rovana Plumb (proaspăt unsă preşedinte PSD Dâmboviţa după ce Adrian Ţuţuianu a plecat la Pro România, formaţiune înfiinţată de Victor Ponta) să fie prima pe lista social-democraţilor pentru europarlamentare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...