Politică

Cristian Buican: Viorica Dăncilă nu ştie pe ce lume trăieşte! Habar nu are când va aproba normele metodologice privind introducerea gazelor în localităţi

Prin intermediul răspunsului la una din interpelările deputatului Cristian Buican, doamna Viorica Dăncilă recunoaşte, negru pe alb, că nu ştie când se vor aproba normele metologice necesare introducerii reţelelor de gaze în localităţi. Cu toate că Guvernul era obligat să adopte încă din luna septembrie 2018, conform prevederilor legale în vigoare, Hotărârea de Guvern de aprobare a normelor metodologice necesare Legii nr. 167/2018 prin care se acordă administraţiilor publice locale dreptul de atribuire a contractelor de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuţie a gazelor naturale, nici până în ziua de azi aceasta nu a fost aprobată. Astfel, la 6 luni de la termenul la care aceste norme trebuiau să fie publice, Guvernul României, condus de doamna Viorica Dăncilă, nu şi-a îndeplinit această prevedere legală.

Deputatul Cristian Buican este de părere că reprezentanţii PSD de la nivel central şi local dovedesc în fiecare zi că nu le pasă de rezolvarea problemelor românilor şi face apel la reprezentanţii administraţiilor publice locale de a pune presiune pe decidenţii guvernamentali şi judeţeni în vederea grăbirii adoptării acestor norme metologice, esenţiale pentru dezvoltarea durabilă a localităţilor din România. Mai mult decât atât, preşedintele PNL Vâlcea, parlamentarul liberal Cristian Buican, reclamă şi întârzierea de peste 4 luni faţă de termenul la care Viorica Dăncilă era obligată prin Constituţie să răspundă interpelării depuse în noiembrie 2018.

”Guvernul Dăncilă este cel mai slab executiv din istoria României. Nu sunt în stare să răspundă în timp util la interpelările parlamentarilor, nu sunt în stare să adopte normele metodologice la Legi adoptate în Parlament în termenul prevăzut şi nici măcar nu ştiu să ne spună când au de când să facă acest lucru. Sunt analfabeţi funcţionali în materie de guvernare. Primăriile au nevoie de aceste norme metodologice pentru a da drumul licitaţiilor pentru introducerea reţelelor de gaze, iar cei de la PSD-ALDE se fac că plouă. Sper ca acest accident de Guvern să plece cât mai repede din fruntea României, pentru că orice zi în care ei mai stau la Palatul Victoria reprezintă o nouă zi în care suntem condamnaţi la subdezvoltare”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...