Eveniment

Trecerea de la timona navei la manşa elicopterului

Luni, 4 martie, la Baza Aeriană de instruire şi formare a personalului aeronautic de la Boboc, şapte ofiţeri de marină, din promoţiile 2014-2017 ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, au început cursul de formare ca piloţi de elicopter. Este al doilea proiect major de instruire a ofiţerilor de marină pentru a deveni piloţi de elicopter, după cel derulat în perioada 2005-2007. Atunci, în noiembrie 2005, ideea pregătirii ofiţerilor de marină ca piloţi de elicopter a fost privită oarecum cu scepticism. Nimeni nu mai formase piloţi pe filieră indirectă, dar nici nu încercase acest lucru. După şapte luni de pregătire intensă, cei opt ofiţeri de marină şi-au luat brevetul de pilot, continuându-şi apoi instruirea practică pe elicopterul Puma.

Reuşita acelui program şi nevoia de instruire a unor noi piloţi marinari pentru Grupul de Elicoptere au făcut ca, în acest an, peste 25 de aspiranţi şi locotenenţi din cadrul Forţelor Navale să se înscrie la concursul pentru a urma programul de formare al piloţilor. În urma testelor, au reuşit şapte dintre ei. Schimbul de ştafetă dintre cele două generaţii de piloţi a avut loc la Grupul de Elicoptere de la Tuzla. Acolo, foştii şi actualii comandanţi ai structurilor care au în subordine Grupul de Elicoptere, foştii comandanţi ai unităţii, cei opt piloţi brevetaţi în 2006, din ofiţeri de marină, au prezentat importanţa acestui proiect, au depănat amintiri şi i-au încurajat pe cei şapte ofiţeri de marină care au ales să facă o schimbare majoră în cariera lor şi să se pregătească să devină piloţi de elicopter.

Cursul de formare al piloţilor navali, derulat la Baza Aeriană de instruire şi formare a personalului aeronautic de la Boboc, este structurat pe trei module: unul de pregătire teoretică, cu o durată de patru luni, timp în care cei şapte ofiţeri de marină vor trebui să acumuleze multe cunoştinţe teoretice din domeniul aeronautic; va urma un modul de instruire în zbor pe elicopterul IAR 316 B (Alouette), cu 23 de ore pentru fiecare pilot şi, în final, ultimul modul va fi dedicat instruirii în zbor pe elicopterul IAR 330 Puma Socat, cu 63 de ore de zbor alocate fiecărui pilot.

La finalul acestui program, cei şapte piloţi vor începe la Tuzla, pregătirea şi trecerea pe elicopterul IAR 330 Puma Naval, ultima etapă din procesul de formare a lor ca şi piloţi marinari.

Locotenent Curelea Claudiu, Divizionul Forţe Navale Pentru Operaţii Speciale, şeful grupei de piloţi marinari: „Am ales să devin pilot marinar, considerând această nouă profesie o oportunitate în dezvoltarea mea profesională şi personală. Sunt conştient de faptul că perioada teoretică va fi una intensă, solicitantă, în care vom asimila foarte multe informaţii noi, dar sunt convins că vom face faţă cu toţii şi vom încheia cu succes acest program.”

Căpitan-comandor Bogdan Curcă, locţiitorul comandantului Grupului 256 Elicoptere Tuzla: „Am revenit cu emoţie la Boboc, aici unde acum 14 ani, eu, alături de colegii mei, eram în locul celor şapte şi eram dornici să ne schimbăm meseria, să realizăm ceva în premieră şi să devenim piloţi de elicopter din ofiţeri de marină. Noi, piloţii marinari cu experienţă, aşteptăm de la ei să acumuleze cât mai multe cunoştinţe aici, pentru ca apoi, la Tuzla, să îi putem pregăti în tainele zborului deasupra mării, zborul de la fregate şi întrebuinţarea în luptă a elicopterului Puma Naval.”

Cei „şapte magnifici”, aşa cum i-a numit cineva din cadrul Bazei de la Boboc, pe cei şapte ofiţeri de marină, sunt optimişti, sunt încrezători în şansa lor, în oportunitatea de a-şi schimba destinul şi sunt conştienţi că, în cele 20 de luni ale acestui curs, vor trebui să se autodepăşeaască, să confirme că selecţia a fost una bună, să confirme încrederea instructorilor şi aşteptările Forţelor Navale.

De luni, 4 martie, cei şapte ofiţeri de marină care se pregătesc la Baza Aeriană de instruire şi formare a personalului aeronautic de la Boboc, au schimbat urarea de „Bun Cart înainte!” cu... „Cer Senin!”

Căpitan-comandor Mihai Egorov

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...