Actualitate

Un dragor maritim românesc intră sub comandă NATO

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” a plecat duminică, 17 februarie, din portul militar Constanţa, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care desfăşoară acţiuni specifice în Marea Neagră, pentru asigurarea securităţii colective a NATO pe flancul estic. Din gruparea navală mai fac parte nave militare din Bulgaria, Germania, Spania şi Turcia.

Misiunea principală a dragorului maritim românesc este de a asigura implementarea măsurilor de securitate, adoptate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din anul 2018, conform cărora „Alianţa va continua să promoveze o abordare de tip 360 de grade a securităţii şi să îndeplinească în mod eficient toate cele trei sarcini fundamentale stabilite în conceptul Strategic: apărarea colectivă, gestionarea crizelor şi securitatea prin cooperare”.

Pe timpul celor trei săptămâni ale prezenţei grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră, navele vor participa la Exerciţiul bilateral româno-bulgar „Poseidon 19”, fiind programate şi escale în porturile Varna şi Constanţa.
Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de către locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu şi are un echipaj alcătuit din 78 de militari.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...