Actualitate

Soldaţii din Caracal au depus jurământul

Ieri, la Monumentul Recunostintei din municipiul Caracal, 196 de soldaţi şi gradaţi militari ai Batalionului 1 Instrucţie Olt, au depus jurământul militar, în prezenţa prefectului Silviu Neacsu, a primarului Liviu Radu şi a asistenţei militare si civile prezente la manifestare.

”Onorată asistenţă, încep prin a mulţumi pentru invitaţia de a lua parte la ceremonialul militar şi religios organizat cu ocazia depunerii Jurământului Militar de către soldaţii din cadrul Unităţii Militare 01256 Caracal.Depunerea Jurământului Militar este dovada incontestabilă a maturităţii, a responsabilităţii şi a hotărârii de a începe cariera într-un domeniu pe cât de dificil, pe atât de plin de satisfacţii. Dragi soldaţi, a fi militar este un mod de viată, în care se împletesc spiritul riguros, temperamentul dinamic, sacrificiul, la care se adaugă satisfacţia şi bucuria acelora care, prin propria voinţă, prin vocaţie, consimt să se dedice carierei militare.
Prin Jurământul pe care îl faceţi astăzi vă angajaţi să spuneţi PREZENT nevoilor armatei deoarece vă aflaţi în serviciul naţiunii. Militari fiind, ştiţi cu siguranţă că o carieră militară de succes începe într-un mediu al disciplinei, al valorilor şi al normelor militare. Calitatea de bază a militarului este aceea de a împărtăşii cu ceilalţi colegi valorile comune, adică mândrie, loialitate, încredere în sine, onestitate, demnitate, onoare, disciplină, dăruire de sine, solidaritate, patriotism, credinţă, integritate, valori insuflate de familie şi transformate într-un mod de viaţă, într-o carieră pe care astăzi v-o asumaţi pe deplin, prin depunerea Jurământului Militar. Doresc să vă felicit familiile, părinţii care v-au educat şi v-au dat şansa de a deveni oameni serioşi pe care România se poate baza. Dragi părinţi, aveţi siguranţa deplină că aţi încredinţat viitorul copiilor pe mâini bune şi că încrederea dumneavoastră va fi răsplătită pe deplin. În încheiere, folosesc acest prilej pentru a adresa cele mai calde felicitări şi urări de succes în activitate miliarilor noştri, de sprijinul cărora Armata României are nevoie.” a transmis domnul primar al Municipiului Caracal în cadrul ceremoniei emoţionante desfăşurate cu prilejul depunerii Jurământului militar de către soldaţii voluntari ai prezentei serii de instructive”, a declarat primarul Liviu Radu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...