Administraţie

Ministrul Rovana Plumb a vizitat staţia de sortare a deşeurilor de la Malovăţ

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a vizitat staţia de sortare şi mecano-biologică din localitatea mehedinţeană Malovăţ, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, în contextul în care domnia sa, în calitate de ministru al Mediului, a semnat în anul 2013, contractul de finanţare cu fonduri europene pentru implementarea sistemului integrat de management al deşeurilor în judeţul Mehedinţi.

În cadrul vizitei, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu şi reprezentanţii echipei de implementare a proiectului i-au arătat ministrului Rovana Plumb mecanismele după care funcţionează staţia, demnitarul felicitându-i pentru finalizarea acestei investiţii deosebit de importante pentru protecţia mediului. “Felicit Consiliul Judeţean Mehedinţi şi echipa de implementare a proiectului! Mă bucur că investiţia pe care am semnat-o în 2013 s-a concretizat. Este o investiţie prin care dorim ca tot ceea ce înseamnă aer curat şi protecţia mediului să poată fi respectate printr-un sistem de management integrat al deşeurilor”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

În prezent, proiectul se află în stadiul de achiziţie a serviciilor de colectare şi transport al deşeurilor de la staţiile din judeţ, la staţia din Malovăţ.

“Legislaţia este anevoioasă şi întârzie punerea în funcţiune a întregului sistem. Am speranţa că în primăvara viitoare, acest sistem de management integrat al deşeurilor va deveni complet funcţional, după ce se vor încheia procedurile de atribuire a serviciilor de colectare şi transport al deşeurilor de la staţiile de transfer din judeţ şi municipiul Drobeta Turnu Severin, la staţia din Malovăţ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...