Special

Octombrie - luna europeană a securităţii cibernetice marcată la Colegiului Naţional Militar

În data de 18 octombrie, elevii claselor a IX-a B şi a X-a B au participat, în laboratoarele de informatică la activitatea „Securitatea ta contează!”.

Elevii vladimireşti s-au alăturat altor 300 de parteneri din toată Europa care desfăşoară, în această lună, cea de-a şaptea ediţie a ,,Lunii europene a securităţii cibernetice”.

Pandurii au învăţat reguli de comportament pe care să le aplice atunci când utilizează reţelele de socializare, avantajele şi dezavantajele utilizării acestora, au răspuns la un quiz online actualizat despre securitatea cibernetică şi au consultat un ghid de bune practici.

Luna europeană a securităţii cibernetice este o campanie anuală a Uniunii Europene menită să sensibilizeze cetăţenii şi organizaţiile cu privire la securitatea cibernetică prin furnizarea de informaţii la zi din domeniul securităţii, prin intermediul educaţiei şi al schimbului de bune practici.

Site-ul oficial al campaniei este www.cybersecuritymonth.eu. Pe site, utilizatorii pot găsi sfaturi şi sugestii în cele 23 de limbi oficiale ale UE. Campania este organizată de Agenţia Uniunii Europene pentru Securitatea Reţelelor şi a Informaţiilor (ENISA), alături de Comisia Europeană şi de peste 300 de parteneri (autorităţi locale, guverne, universităţi, grupuri de reflecţie, ONG-uri, asociaţii profesionale) din întreaga Europă.

Activitatea s-a desfăşurat sub îndrumarea profesorilor de informatică Adriana Gîju şi Adriana Călinoiu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...