Ultima Oră

Urmărit internaţional pentru infracţiuni informatice, depistat de poliţiştii vâlceni

Poliţiştii de investigaţii criminale din Vâlcea au depistat un bărbat urmărit la nivel internaţional de autorităţile din Statele Unite ale Americii, pentru comiterea de infracţiuni informatice.

La data de 10 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au depistat un bărbat, de 38 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care era urmărit internaţional în baza unui mandat de arestare, emis de Tribunalul S.U.A. pentru Districtul de Nord al statului Ohio.

Acesta este cercetat pentru conspiraţie la fraudă prin cablu, conspiraţie la spălare de bani şi conspiraţie la trafic de servicii contrafăcute, conform legii penale americane.

În fapt, în perioada 2005-2010, persoana bănuită, în complicitate cu alte persoane, ar fi desfăşurat o schemă frauduloasă complexă, pe internet, prin postarea unor anunţuri de vânzare fictivă, pe platforme de comerţ electronic, a unor bunuri cu valoare ridicată. Astfel, cumpărătorii ar fi fost direcţionaţi să transfere banii, fără a intra efectiv în posesia bunurilor.

De asemenea, persoana ar fi accesat, împreună cu alţii, în mod ilegal, conturi bancare din Statele Unite ale Americii şi ar fi efectuat transferuri bancare neautorizate.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, urmând a fi demarate procedurile în vederea extrădării.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...