Administraţie

Drumuri reabilitate cu bani de la CJ

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Mehedinţi de astăzi, s-au aprobat proiecte deosebit de importante pentru judeţul Mehedinţi. A fost vorba despre patru proiecte de hotărâre prin care am aprobat documentaţiile tehnico-economice pentru a începe investiţiile pe patru tronsoane de drumuri judeţene: DJ 606A, tronson de 4,325 km Dumbrava – Albuleşti; DJ 606 B, tronson 2,877 km, Greci – Colareţ; DJ 562, tronson 3,288 km, Gemeni – limită jud. Dolj şi DJ 671E, tronson 6,130 km, Nadanova (DJ 670) – Isverna ( INT. dc 50).

Investiţiile acestea vor începe pe bugetul propriu al Consiliului Judeţean, două dintre ele vor fi realizate exlusiv din bugetul judeţului, iar celelalte două, sperăm noi să fie finanţate din fonduri europene, având în vedere că vom depune cereri de finanţare în acest sens.

A fost adoptat, de asemenea, un alt proiect prin care am aprobat asocierea cu UAT Baia de Aramă cu privire la realizarea Complexului Turistic din Baia de Aramă, obiectiv turistic deosebit de important pentru tot judeţul, nu numai pentru zona de nord a judeţului. S-au început demersurile pentru această investiţie, în sensul că acest Complex Turistic poate fi inclus în Hotărârea de Guvern 558/2017 care a aprobat Planul Naţional de Turism. Ţinând cont de acest fapt, am alocat 13% din totatul cheltuielilor eligibile şi 27% din cheltuielile neeligibile pentru această investiţie. Am venit astfel, în sprijinul oraşului Baia de Aramă şi începând din anul 2019 şi până la momentul la care se va realiza, Consiliul Judeţean Mehedinţi va contribui semnificativ pentru Complexul Turistic.

S-a adoptat totodată, prin Hotărâre de Consiliu Judeţean, documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii pentru modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judeţean, cerere care va fi depusă în cursul săptămânii viitoare, pentru obţinerea de fonduri europene în valoare de 12 milioane de lei, pe Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...