Administraţie

180 de milioane de lei, bani pentru reabilitarea drumurilor din Vâlcea

Proiecte de peste 180 de milioane de lei pentru judetul Valcea. Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat azi, la Vâlcea, cinci contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, şi Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Este vorba despre 2 contracte prin PNDL, a căror valoare totală depăşeşte suma de 150 de milioane de lei şi care vizează reabilitarea şi modernizarea a două drumuri judeţene (DJ 658 şi DJ 677A).

Celelalte 3 contracte semnate vor primi finanţare prin POR 2014-2020, au o valoare totală de peste 32 de milioane de lei şi se referă la:

- un proiect de aproape 20 de milioane de lei, care vizează restaurarea şi valorificarea Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu”, un obiectiv de patrimoniu cultural naţional, inclus în lista monumentelor istorice;

- două proiecte, în valoare totală de peste 12 milioane de lei, de care vor beneficia copiii şi persoanele cu dizabilităţi şi care vizează creşterea eficienţei energetice la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca şi la Complexul de servicii comunitare Râmnicu Vâlcea.

„Suntem cu toţii în slujba cetăţenilor şi cel mai important lucru este să reuşim să ridicăm nivelul de trai al acestora, oferindu-le serviciile de care au nevoie în localităţile din care provin. De aceea, în vizitele mele prin ţară, am insistat ca aleşii locali să demareze proiectele aprobate prin PNDL şi prin programele cu finanţare europeană, pentru a se moderniza şi reabilita cât mai repede infrastructura de bază la nivelul tuturor localităţilor”, a menţionat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...