Inedit

Conopidă verde şi lufa, culturi ciudate în Olt

Conopidă verde, conopidă mov, lufa şi broccoli. Sunt doar câteva din culturile mai puţin obişnuite din ferma unui agricultor din judeţul Olt. Majoritatea legumelor cultivate la Pleşoiu, au fost aduse din Olanda, unde fermierul merge anual în vacanţă, timp de o lună, şi mai află informaţii cu privire la aceste culturi. Legumele ajung în supermarketuri mari din ţară.

Grigore Saimac a accesat în urmă cu patru ani fonduri europene în valoare de 40.000 de euro. Banii i-a investit în culturi nu tocmai obişnuite. Agricultorul susţine că a cultivat varză de Bruxelles, conopidă verde, conopidă mov, broccoli şi mai nou Lufa pentru că nu a dorit să vândă la colţ de stradă cu ceilalţi producători de roşii şi castraveţi.

"Pentru că am vrut să evităm să ne întâlnim toţi producătorii de castraveţi, de ardei şi de tomate şi să aruncăm marfa când nu putem să vindem, când este exces de producţie", spune producătorul.

Mai nou, bărbatul cultivă lufa, ce se aseamănă cu un castravete, şi din care rezultă o ţesătură folosită apoi ca un burete natural de baie. După ce se usucă, rămâne buretele care se foloseşte la baie. Anul acesta bărbatul a cultivat însă doar pentru prieteni, cărora le-a oferit câte un burete. Anul viitor va mări plantaţia şi va căuta piaţă de desfacere.

Toate produsele acestuia ajung doar în supermarketuri mari din ţară.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...