Politică

Cristian Buican insistă pentru introducerea reţelei de gaze naturale la Budeşti

Prin intermediul unei interpelări parlamentare depuse la Ministerul Energiei, deputatul Cristian Buican reia demersurile privind introducerea reţelei de gaze naturale în localitatea Budeşti. În primăvara anului 2017, prin intermediul răspunsului nr. 10132/05.04.2017 la una din interpelările parlamentarului liberal de Vâlcea, domnul Ministru Toma Petcu solicita un răgaz până la data de 31 octombrie 2017 pentru că „Ministerul Energiei prin Direcţia de Specialitate întreprinde consultări cu reprezentaţii Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, astfel încât, pînă la 31 octombrie 2017 să fie în măsură să definitiveze proiectul de lege, cuprins în Programul Anual Legislativ de Guvernare pentru modificarea Legii nr. 123/2012”, în condiţiile în care, la acea dată „Ministerul Energiei, în calitate de concedent se afla în imposibilitatea organizării unor licitaţii publice deschise pentru atribuirea contractelor de concesiune ale serviciului public de distribuţie gaze naturale”.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că este inadmisibil ca de aproape 3 ani de zile nu au mai fost demarate proceduri de introducere şi concesionare a reţelelor de gaze în localităţi, mai ales în condiţiile în care acest lucru afectează foarte multe administraţii publice locale din ţară, care nu se pot dezvolta, din vina exclusivă a factorilor guvernamentali care le pun beţe în roate. Parlamentarul liberal Cristian Buican este de părere că amânarea introducerii reţelei de gaze din localitatea Budeşti ar trebui să reprezinte un motiv serios de îngrijorare la nivelul economiei judeţului Vâlcea, atât din cauza unei posibile relocări a companiilor deja existente în parcul industrial din Budeşti, cât şi din cauza lipsei de interes manifestate de investitori la auzul veştii că parcul industrial din localitate nu beneficiază de gaze naturale.

Deputatul Cristian Buican i-a solicitat Ministrului Toma Petcu să ofere explicaţii publice privind amânarea procesului de modificare a legislaţiei în vederea reluării procesului de concesionare a serviciului de distribuţie a gazelor naturale, să îi prezinte modificările exacte pe care Ministerul le consideră necesare pentru deblocarea acestei situaţii, precum şi asumarea unui calendar în privinţa introducerii gazelor naturale în localitatea Budeşti.

„Este al treilea demers parlamentar pe care îl fac pe acest subiect. După primele două interpelări am reuşit să oblig Ministerul să îşi asume un termen pentru remedierea normelor metodologice privind concesiunea pentru distribuţia gazelor naturale, termen ce era stabilit pentru 31 octombrie 2017. Din păcate, observ că fără niciun strop de ruşine, acest termen a fost încălcat şi că reprezentanţilor PSD din Guvern nu le pasă de dezvoltarea durabilă a comunităţilor. Dacă voi observa că situaţia trenează şi că până la finele anului nu vor debloca situaţia privind introducerea de noi reţele de gaze, voi solicita demisia Ministrului şi voi propune iniţierea unei moţiuni simple în Parlament împotriva Ministrului Energiei. Din informaţiile mele, sunt peste 300 de administraţii publice locale la nivelul întregii ţări care doresc să introducă reţele de gaze şi nu pot din cauza incompetenţei factorului guvernamental al PSD-ALDE. Cazul localităţii Budeşti este cel mai bun exemplu, cum din cauza incompetenţei guvernamentale a PSD, un întreg judeţ are de suferit”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...