Politică

Interimarul Aurel Popescu de la PSD, favoritul alegerilor parţiale de la Târgu Jiu

În competiţia pentru fotoliul de primar s-au mai înscris Eduard Lădaru (ALDE), Marcel Romanescu (PNL), Radu Miruţă (USR), Daniela Grădinaru (PMP) şi Viorel Salvador Caragea (independent)

Majoritatea candidaţilor la funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu s-au înscris în competiţie încă de săptămâna trecută. La PSD, nicio surpriză, formaţiunea celor trei trandafiri merge pe mâna viceprimarului cu atribuţii de primar Aurel Popescu, el fiind considerat de observatori şi principalul favorit al alegerilor parţiale.

ALDE Gorj, formaţiunea cu cele mai bune rezultate înregistrate la nivel local în alegerile parlamentare de anul trecut după PSD, va fi reprezentată de consilierul municipal Eduard Lădaru, acelaşi candidat ca şi la alegerile locale din vara anului trecut. PNL l-a desemnat pe Marcel Romanescu, liderul organizaţiei municipale alegând să fie ultimul care îşi depune dosarul, luni, 22 mai. Cu o zi înainte şi-a depus dosarul la Biroul Electoral Judeţean şi Radu Miruţă, candidat din partea USR Gorj. Şi fostul şef al IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, a intrat în cursă, el alegând să candideze independent. PMP Gorj va fi reprezentat de Daniela Grădinaru în aceste alegeri parţiale.
Municipiul Târgu Jiu a rămas fără primar ales de cetăţeni în decembrie anul trecut, atunci când Florin Cârciumaru de la PSD (ales în această funcţie pentru a cincea oară cu numai câteva luni înainte) a ales să rămână senator, demnitate în care a fost ales de pe prima poziţie pe lista formaţiunii celor trei trandafiri.
Pe 11 iunie, în judeţul Gorj mai au loc alegeri parţiale pentru funcţia de primar şi în comuna Drăguţeşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...