Special

„Valurile” de la FISC – „ape tulburi” în Buget!

Nu întâmplător, pe parcursul săptămânii precedente, o parte din funcţionarii finanţişti au iniţiat proteste spontane la nivelul unităţilor teritoriale ale finanţelor publice din judeţe precum Vrancea, Buzău, Galaţi, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Hunedoara şi nu numai.

Nemulţumirile acestora, majoritatea regăsindu-se şi în comunicatele anterioare ale SindFISC, sunt în mare parte generate de condiţiile vitrege în care angajaţii sunt nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea, precum şi de proiectul legii salarizării unitare care prevede salarii mai mici pentru o mare parte din salariaţii finanţişti.

Astfel, bugetele alocate de Ministerul Finanaţelor Publice pentru ANAF şi pentru Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice, la multe capitole, au fost deja consumate, în special cele privind cheltuielile de bunuri şi servicii pentru întreţinere şi funcţionare, respectiv service imprimante, tonnere, mentenanţă sisteme de efracţie, servicii de întreţinere dispozitive de numărat bancnote, deratizare, dezinsecţie, curăţenie etc.

Deşi, de nenumărate ori, sindicatele, dar chiar şi oficiali de prim rang ai Fiscului au atras atenţia asupra faptului că sistemele informatice funcţionează defectuos întrucât serverele ANAF sunt suprasolicitate, infrastructura informatică este uzată moral, având o vechime de circa 10 ani, imprimantele nu au consumabile şi piese de schimb, iar în ultima perioadă lipseşte chiar şi hârtia de scris, aceste semnale au rămas în continuare fără ecou, probabil şi datorită neidentificării unor soluţii viabile pentru o finanţare corectă a activităţii instituţionale.

Mai mult, funcţionarii sunt nevoiţi să îşi autofinanţeze deplasările efectuate în interes de serviciu pentru colectarea resurselor bugetare, folosind în mod frecvent autoturismele personale, în condiţiile în care, decontarea se face parţial şi cu întârzieri de câteva luni.

Activitatea specifică şi implicit îndeplinirea indicatorilor de performanţă impuşi sunt grevate de insuficienţa personalului, în mod deosebit în sectoare cheie. La niveul ANAF şi al structurilor teritoriale se regăsesc aproximativ 3.000 de posturi vacante care au fost blocate în luna ianuarie 2017. Începând cu aceeaşi dată, a fost sistată finanţarea funcţiilor de conducere ocupate temporar, astfel încât persoanele cu asemenea atribuţii, fiind salarizate la nivelul personalului de execuţie.

Situaţia generată de neajunsurile enumerate mai sus s-a acutizat, în condiţiile în care, această subfinanţare a activităţii instituţionale este dublată şi de nemulţumirile generate de anumite prevederi din proiectul legii salarizării, aflat în dezbatere la nivelul Parlamentului României. Acest document conţine neconcordanţe salariale majore, în special între funcţiile de management de la nivel teritorial şi cele de la nivel central, între funcţiile de execuţie de stat şi funcţiile din deconcentratele ministerelor, în sensul raportării inechitabile la amploarea şi complexitatea atribuţiilor prevăzute în fişa postului, precum şi a situaţiei în care se regăsesc o parte din funcţionarii cu funcţii de middle management şi nu numai, ale căror venituri lunare actuale vor suporta scăderi majore.

Pe acest fond, Sindicatul Naţional Finanţe Publice – SindFISC atrage atenţia că escaladarea acestor manifestări spontane, necontrolabile administrativ/sindical, pot degenera în acţiuni radicale generalizate, cu consecinţe deosebit de grave în funcţionarea statului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...