Politică

Senatorul Coca solicită Guvernului să sprijine financiar CJ Vâlcea

Parlamentarul i-a înaintat premierului Cioloş o adresă prin care arată că instituţia condusă de Constantin Rădulescu are nevoie urgent de 32,624 milioane de lei

La iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, privind oportunitatea unei rectificări a bugetului de stat pe anul 2016, pentru buna desfăşurare a activităţii Consiliului Judeţean Vâlcea şi a instituţiilor aflate în subordinea acestuia, senatorul PSD Laurenţiu Coca a adresat premierului Dacian Cioloş o interpelare. Parlamentarul vâlcean i-a solicitat şefului Guvernului sprijin financiar pentru CJ Vâlcea, instituţie care se confruntă cu o situaţie dificilă din acest punct de vedere.

“Ca urmare a adresei nr. 1347/02.09.2016 a Consiliului Judeţean Vâlcea, înregistrată la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital a Senatului României cu nr. XXII/367/06.09.2016, (...) vă supunem analizei situaţia financiară gravă în care se găsesc autorităţile vâlcene în trimestrul IV al acestui an. Menţionăm că întreaga conjunctură socio-economică a judeţului Vâlcea este puternic afectată din cauza procedurilor de insolvenţă la SC Oltchim şi la CET Govora, iar o detensionare socială pe acest fond presupune finanţarea regulată a cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului, continuarea investiţiilor în infrastructură şi echilibrarea bugetului judeţean, care în momentul actual nu sunt posibile. Având în vedere, domnule prim-ministru, autoritatea de care dispuneţi şi înţelegerea situaţiei noastre, vă solicităm să introduceţi pe ordinea de zi a Guvernului o rectificare a bugetului de stat prin care să asiguraţi suma de 32.624 mii lei judeţului Vâlcea, suma vitală pentru continuarea activităţii atât a Consiliului Judeţean, cât şi a instituţiilor aflate sub autoritatea acestuia”, a explicat senatorul Laurenţiu Coca în demersul oficial adresat premierului Cioloş.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...