Preşedintele interimar al PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, a declarat vineri, 12 decembrie, că admite negocierea cu orice forţă politică reprezentată în Consiliul Judeţean Vâlcea, cu singura condiţie ca social-democraţii să-şi păstreze o funcţie de vicepreşedinte.
“Eu voi promova în politica vâlceană un comportament civilizat, o comunicare între liderii partidelor politice, ca să nu mai fie şi să terminăm o dată cu această stare de incertitudine, de aranjamente. Am fost mandatat să discut cu liderul Cristian Buican, cu consilierii judeţeni, în mod legal şi în virtutea unui dialog civilizat. I-am adus la cunoştinţă şi celuilalt lider al PNL hotărârea consilierilor PSD. PSD nu va renunţa niciodată la postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Aici nu este vorba de persoana domnului Persu, ci de PSD. Atât timp cât PSD, cu 13 consilieri, va reuşi să-şi păstreze în urma unor negocieri politice postul de vicepreşedinte, vom face acest lucru”, a spus liderul social-democraţilor vâlceni.

Transparenţă şi democraţie în stabilirea candidatului pentru preşedinţia CJ

Deputatul Costi Rădulescu a precizat şi câteva coordonate ale strategiei pe care o va aborda formaţiunea pe care o conduce dacă se vor organiza alegeri parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Vâlcea. “Voi propune Comitetului Executiv Judeţean al PSD Vâlcea o campanie internă care să se realizeze în mod transparent. Oricare dintre colegii mei care doresc să intre în cursa pentru preşedinţia CJ au toată susţinerea mea. Va fi o desemnare absolut democratică a celui ce ne va reprezenta, prin alegeri interne. Ca preşedinte interimar, eu voi garanta democraţia statutară şi transparenţa deciziilor. Voi propune ca, în momentul în care cei care vor opta pentru această funcţie, să o facă civilizat şi organizat, astfel încât toţi colegii să-i cunoască. Toţi colegii mei vor trebui să meargă la întâlniri cu cât mai mulţi dintre membrii partidului nostru, să-şi expună proiectele, astfel încât membrii noştri de partid să-şi dea un vot în favoarea unuia sau altuia dintre ei. Va fi o bătălie foarte importantă pentru partidul nostru. Urmărim ca, la alegerile parţiale sau cele la termen, PSD-ul să câştige. Proiectele şi ambiţiile individuale nu îşi au loc în viitoarea construcţie. Trebuie să ne impunem un spirit de pesedist care respectă o democraţie internă de partid, liberă şi transparentă”, a precizat Rădulescu.