Actualitate

DNA Craiova cere arestarea preventivă a directorului interimar al CE Oltenia

Alături de Ciobotărică, alţi doi directori sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu şi un prejudiciu de 128.100 lei adus companiei

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, iar la data de 19 mai 2016 procurorii anticorupţie au înaintat Tribunalului Dolj referatul cu propunere de arestare preventivă a următorilor inculpaţi: trei directori ai Complexului Energetic (CE) Oltenia, Ion Laurenţiu Ciobotărică (director general executiv), Daniel Antonei (director al Diviziei Miniere) şi Dorina Jianu (director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă). Primii doi sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu, iar cea de-a treia de complicitatea la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Din ordonanţa procurorilor reiese că, la data de 22 decembrie 2015, inculpaţii Ion Laurenţiu Ciobotărică, în calitate de preşedinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, şi Daniel Antonie, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat şi acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensaţie financiară constând în 5 remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Dorina Jianu, director al Direcţiei Juridice şi Guvernanţă Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora.

Ciobotărică a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar

“Concret, inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, în înţelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite. Anterior, această activitate infracţională a fost precedată de nenumărate demersuri iniţiate de inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, care, încă de la numirea sa în funcţie, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condiţiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie. De menţionat este faptul că cei trei inculpaţi au avut reprezentarea faptului că în atribuţiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea şi plata vreunui gen de remuneraţie a membrilor săi, această competenţă aparţinând altui organism din cadrul societăţii respective. Acţionând în această manieră, inculpaţii au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de 128.100 lei. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul DNA – ST Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...