Sport

Fotbal, Liga a II-a, Olimpia Satu Mare - CSM Rm.Vâlcea 2-1

Vâlcea pierde la Satu Mare, dar este aproape salvată

CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut azi, la Satu Mare, 1-2 cu Olimpia, şi continuă să trăiască periculos în finalul sezonului.
Vâlcea scăpa de emoţii şi cu un egal la Satu Mare, dar a pierdut şi are nevoie de cele şase puncte în ultimele două etape, acasă cu Tărlungeni şi în deplasare la Reşiţa, pentru a se menţine în eşalonul secund.


CSM a avut primele ocazii mari, dar Neagoe şi C. Stoica nu au reuşit să înscrie. Olimpia a deschis scorul în minutul 36, când Faur a înscris din plonjon, cu capul, după o centrare din flancul drept. În finalul reprizei, Vâlcea egalează prin Firţulescu, care fructifică pasa de la Luduşan.

Soarta jocului putea fi alta, dar Neagoe a ratat incredibil, în minutul 51. Din minutul 56, oltenii au rămas în inferioritate, după ce Samson a încasat a doilea galben. În superioritate, Olimpia a presat în căutarea golului victoriei şi Buhăescu a reluat în bara porţii lui Fildan. Satu Mare avea să înscrie golul victoriei în minutul 74, după centrarea lui Heil, concretizată de Mărkuş. În final, pe contraatac, Kanalos mai ratează o ocazie imensă pentru gazde.
S-a terminat 2-1 pentru Olimpia şi Vâlcea a căzut pe locul 2, la un singur punct avans faţă de Pâncota, care ocupă poziţia de baraj şi la două puncte de primul loc retrogradabil, ocupat de U Cluj. Deşi tremură din toate încheieturile după cel mai prost sezon din istoria clubului, CSM are cea mai bună poziţie de salvare, având două jocuri cu ultimele două clasate, Tărlungeni şi Reşiţa, care nu mai au nicio miză pentru adversare. Atenţie mare, însă, la jocul de sâmbăta viitoare, din Zăvoi, cu Tărlungeni, care este revigorată în finalul sezonului şi reuşeşte rezultate pozitive, deşi este matematic retrogradată.

După ce se va salva matematic, probabil abia la finalul ultimei etape, CSM trebuie să pornească o reconstrucţie masivă a unui lot, care, în acest sezon, a dezamăgit şi să îşi întărească totul, de la lot până la conducere.

OLIMPIA SATU MARE - CSM RÂMNICU VÂLCEA 2-1
Au marcat: Faur 36, Mărkuş 74 / Firţulescu 44
Eliminări: Samson 56
Olimpia: Şuta - Ciul, Heil, Onicaş, Brata - D. Munteanu (cpt.) (Sălăgeanu 69), R. Rus, Faur, D. Lukacs (Kanalos 46) - Buhăescu, Mărkuş (Villand 77). Antrenor: Mircea Bolba
CSM: Fildan - Samson, Ct. Pîrvulescu, I. Stoica (cpt.), Dumitraşcu - Artean – Firţulescu (Dâlbea 75), A. Neagoe, Cl. Ştefan, R. Georgescu (Luduşan 12) – C. Stoica (Voinea 85). Antrenor: Adrian Dulcea
Arbitri: Mircea Ardelean (Arad) - Raul Ghiciulescu (Lugoj), Andrei Chiţoiu (Timişoara).

1 Olimpia Satu Mare 8 6 1 1 15-7 30
2 CSM Râmnicu Vâlcea 8 3 2 3 10-9 29
...................................................................................................
3 Şoimii Pâncota 8 5 0 3 10-11 28
...................................................................................................
4 Universitatea Cluj 8 3 2 3 9-9 27
5 Unirea Tărlungeni 8 3 2 3 17-9 20
6 Metalul Reşiţa 8 0 1 7 3-19 -10

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...